Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Suits není vůbec špatný režisér v ranku low budget filmů. Jeho předchozí počin Scribbler zaujal neokoukanou formou a v Pandemic to pokouší znova a uspěl lépe než předtím. Největším plusem je zpracování POV formátem, což dodává šmrnc na dynamičnosti i autentičnosti a místy máte pocit, že hrajete hodně akční počítačovou rubačku. Co se týká děje, tak ten je naprosto tuctový, odehrává se v blízké budoucnosti, kde je většina populace infikována a co se mi líbilo, že Infekce má až 5 fází. Akce je zde poměrně spousta, je dlouhá, příjemně brutální a velmi napínavá. Místy se daří filmu vytvářet i hutnou hororovou atmosféru, kde jsem si vzpomněl i na Rec. Za mě nečekaný překvápko. Bavil jsem se. Lepší než sranec Wyrmwood. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je na počudovanie, že tomuto filmu nebola pridelená nálepka horor, pričom tam kde sa nehodí ju dajú veľmi radi. Na akčný scifi thriller tu bolo celkom slušné gore, masakrík, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani hororový subžáner exploitation. Inak je to však len obyčajný zombie film bez zombíkov (keď si odmyslíme ten 5. stupeň priebehu choroby) so šablónovitým postapo príbehom - pár ľudí sa vydá na záchrannú misiu, ktorá sa premení na zbesilý boj s infikovanými. Miestami som mal pocit, že sa infikoval aj kameraman, pretože kamera lietala zo strany na stranu a hore dole ako šialená, no totálny bordel, samozrejme, vždy v tom najlepšom. Nemám rád takéto roztrasence, škoda toho. Ale záver so sebou priniesol celkom fajn rozuzlenie, možno trochu nejednoznačné, ale to si len možno autori chceli nechať pootvorené vrátka, keby náhodou bolo treba aj druhý diel. Čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Opäť sa globálne nič nerieši (aj v rámci budgetu). A tak ako vodič nevidí na cestu lebo nepustí stierače, tak ja nevidím nádej na konci tmavého tunelu, kde nie je dôstojnosť a v tme sa nepoužíva nočné videnie. Z toľko proklamovaného formátu "handycam" ma miestami bolia oči a mozog je ako v kolotoči. Zhluk náhodilých scén, v jednej scéne macher, v druhej roztrasený prášok. Teraz kvalifikovali 5 stupňov, no v konečnom dôsledku ide len o "zombie". O fantazmagóriu, ktorá je stále fenomén. WWZ je patent, ktorý rád vidím, ale tento "cloverfieldovský" počin je snom Suitsa vidieť šrubovák v hlave, kosenie ľudí a podobné gore nezmysly. Dejovo a námetovo ma nemôže uspokojiť celkovo ľudský život nevážiaci si, zle nasnímaný výlet po meste s partiou nie veľmi podarených hercov. No ak sa kreslí krvavé srdiečko na helmu nesie to výborný a nečakaný záver. Objetktívne jedno z vydarených "zombie" počinov. (videné 01.07.2016, BDrip) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Náhodně jsem si to pustil. Řekl jsem si, je tu novější akční béčko, tak třeba mě to alespoň trochu zaujme a nakonec se tak i stalo. Ve finále jsem si lámal hlavu, zda-li dám 2 nebo 3 hvězdici. Rozhodl jsem se pro tu třetí, ale slabou. Nijak mě to nepohoršilo, ale ani nenachlo. Nízkorozpočtová jednohubka prostě. Akce tu byla převážně z vlastního pohledu. Byla celkem krvavá, pár efektních zabití zombíků a tak. Příběh byl prostý, scénář průměrný, herci ušli. O nějakém napětí tu nemůže být řeč, finále bylo trochu divné, ale přesto mě to celkem bavilo. V rámci možností ucházející počin, především ta akce byla solidní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Formát POV sice občas zafungoval celkem solidně, ale jinak se Pandemic příliš neliší od všech těch béčkových či céčkových FF výplachů, kterými nás "filmaři" každý rok zahlcují. Sice to má kapánek vyšší rozpočet, ale ten přišel vesměs vniveč a nijak zvlášť nepomáhá ani celkem solidní obsazení, protože celý ten zmatek nedává hercům možnost nějak vyniknout. 30% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama