Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nečakane trápny a iritujúci home-invasion balast, ktorý je smutným úkazom toho, ako sa z talentovaného (a kedysi nádejného) hororového tvorcu stáva patetická figúrka v komerčnej Blumhouse shit-company. Svoj kreatívny POHREB zrejme už onedlho dokončí so sequelom Ouija 2 a remakom I Know What You Did Last Summer :( Ale aspoň budú mať decká zase čo pozerať, že. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě je Hush velkým a nečekaným překvapením. Film si vystačí s pár herci a minimem dialogů. Myslím si, že herečka zvolená do role Maddie zahrála velice dobře. O roli killera se to až tak říct nedá. Navíc docela brzo odhodí svoji masku ( což je škoda ), ale zároveň mě to překvapilo. Hush povyšuje i to, že Maddie je hluchoněmá a o to to má všechno těžší. Nechtěl bych být v její kůži. K_revskej handicap. Po delší době je tak pro mě Hush jedním z těch lepších Home Invasion. Se skvělou kamerou a hudbou. Pár chybiček by se našlo, ale rozpitvávat to nebudu. Každopádně největší chybou snímku je nezodpovězená otázka. Proč ?????????? Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Flanagan si během obědové pauzy zatímco natáčel Before I Wake, střihnul tento jednohubkový naháněcí home invasion a nemůžu říct, že by mě tím nějak otrávil. Ba naopak. Je to mnohem lepší počin, než ten druhý zmiňovaný. Je to sice hodně konzumní výtvor, ale nic mi na něm extra nevadilo. Chování hlavní hrdinky až tak nevázlo a řemeslně se taky nemusíme téměř o ničem bavit. Vše bylo v podstatě tak, jak má. Až na to, že máme vraha bez motivu a okolní omáčku jen velmi řídkou, nemůžu si na nic stěžovat. Jako rutinní záležitost opravdu fajn. Jen ten plakát je hnus. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Hluchoněmost tu měla velká sílu a ta dívčina překvapila, ale taky nedala nic zadarmo. Až na to, že ho mohla několikrát sejmout, ale chtěla mu ukázat celý svůj barák, aby jí ho zhodnotil. Málo dialogů mi vůbec nevadilo, pač jsem se na to díval výjimečně na mobilu jenom ta temná noc mi trochu kazila. Dávám 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Flanagan natočil jen proto, aby se nenudil, ale i když je to ničím výjímečný kříženec slasheru a home invasion, mě to celkem bavilo. Asi to bylo především díky hlavní hrdince, která mi byla sympatická. Jako bonus bych přidal i sluchové a hlasové postižení, což bylo celkem rozumně využito a hlavně se díky němu film vyhnul zbytečnému ječení. Na druhé straně vrah byl rozumu mdlého a kdyby to nebyl naprostý idiot, tak mohl svojí potenciální oběť odkrouhnout hned několikrát, aniž by se tím narušil námět, že zabiják si se svým cílem rád hraje. Nehledě na to že bych uvítal alespoň náznak vysvětlení, jakou má vrah motivaci. No ale nakonec i to se dalo s přivřenýma očima akceptovat. Nic zapamatovatelného, ale jako žánrová jednohubka zcela vyhovující. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)

Reklama

Reklama