Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

system 

všechny recenze uživatele

Problemem snimku neni ani tak, ze se odehrava ve valkou zmitanych zemich, ale to, ze dramaticke sceny, ktere se snazi vyvolat v lidech soucit jsou proste k smichu (vrcholem je scena kdy Angelina skope Owena). Pokud ovsem chcete zbalit nejakou buchtu s velkym humanistickym citenim, je to pro vas volby cislo jedna:-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

na tuto snimku som sa velmi tesil, ale velke sklamanie ma cakalo v podobe 2-hodinovej nudy. hlavne neslo o dramu, pretoze pateticke a afektovane vylevy c. owena mi docista nesadli a a. jolie mi tam akosi nic nehrala len sa ukazala sem a tu, o chemii medzi hlavnymi predstavitelmi mozno hovorit ma urovni vodikovej vazby - nesadli si proste. ale co je najdolezitejsie, film bol nakruteny nudne a zaspaval som. skoda 40% ()

meave 

všechny recenze uživatele

Tie zábery z miest, ktoré nikto nechce vidieť u mňa posunuli hranicu o jednu hviezdu. Pretože moje srdce sa pohlo a keby sa pohli milióny sŕdc, tak by to možno bolo inak. Možno nie filmy, ale povinná osobná návšteva a pre každého dobre živeného a večne nespokojného...snívam, ale zmieriť sa nechcem... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tématicky velmi zajímavé drama, které se tak trochu nešťastně utápí v šablonovitém ději a zbytečném sentimentu. Filmu nechybí silné scény (dítě s granátem, Rudí Khmérové, sup a dítě... ), ale problém je v tom, že jakmile skončí, následují většinou dlouhé pohledy na drsného Clivea a Angelinu s trochu úsměvnou ofinkou a všechno je v tu ránu ztraceno. Campbell odvedl solidní práci, ale ty dvě hodiny stopáže bych přeci jen trochu zkrátil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)
  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama