Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 192)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bez Deppa by byl film takřka beznadějný, ale Johnnyho Jack Sparrow je jedna z nejlepších komických figur, které jsem ve velkofilmu spatřil. Při pohledu na Orlando Blůmu se do mé mysli vkrádá otázka, zda je jeho výkon typu "já jsem Legolas, ale oblečený jako bukanýr, nepleťte to, milé děti" míněn vážně, nebo zda se jedná o úmyslné nadsazení figurky nepolepšitelného klaďase Willa Turnera... Děj prostinký, triky pěkné, humor výborný; prostě zábavný film jak má být! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Určitě nejkomplexnější, logicky nejsamostatnější a s odstupem i jasně nejlepší díl ze série. Verbinskimu tehdy pod Bruckheimerovým dohledem vyšlo snad všechno, co mohlo, hlavně co se herců týče. Bloomovi stačí dělat ze sebe nevinného kováře, Keira je tradičně k sežrání, Rush jaksepatří slizký a výkon Johnnyho Deppa se stačil už po několika týdnech stát kultovním. Dokonalý příklad zábavného dobrodružného filmu, na který se dá dívat pořád dokola. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento bruckheimerovský šperk je dokonalou ukážkou perfektne zvládnutého blockbusteru, ktorý nepostráda vynikajúcu remeselnú stránku ani uspokojivý scenár, čo je v rámci dnešných odfláknutých ,,letných" filmov doslova privilégium. Milujem hviezdnu trojku na čele s najvtipnejšou kreatúrou posledného desaťročia, Jackom Sparrowom, dynamicko-melodickú hudbu podľa Zimmerových tónov a všetky tie pirátske dobrodružstvá a Sparrowove výroky som si maximálne užívala. Jeden z najlepších filmov Johnnyho Deppa a skvelá filmová zábava, ktorá má šarm a dôvtip. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice povedný,skvělej dobrudružnej pirátskej příběh a Johnny Depp zase předvádí, že patří k těm lepším hercům, ale filmu dosti škodí jeho délka, která je podle mě, tak o půl hodiny delší než by měla být a také se mi nelíbí až přílišný nalíčení Deppa. Škoda jinak by to bylo za pět hvězdiček. Tak po několikátým shlédnutí musim změnit hodnocení, protože čim častěji to vidim, tim se mi to líbí víc a tentokrát mi nevadil ani nalíčenej Depp ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak takto to začalo. V roku 2003 sa v kinách objavili prví "Piráti z Karibiku" (Pirates of the Caribbean). Po veľkolepom globálnom promotion mala premiéru popkornová "Kliatba Čiernej perly" (The Curse of the Black Pearl). Mainstreamový blockbooster. Ja som však mal z toho tak trocha rozporuplné pocity. Zdalo sa mi to moc pojašené a miestami až prehnane afektované. Skrátka, očakával som niečo serióznejšie. Na druhej strane ma ale očarila bohatá produkcia, krásne kostímy, dokonalé filmové triky, odľahčený dobrodružný príbeh a samozrejme nezabudnuteľné herecké kreácie Johnnyho Deppa v úlohe pirátskeho kapitána Jacka Sparrowa. Ten si to vyslovene užíval. Takže i ja som sa nakoniec nechal strhnúť jeho eufóriou, energiou a kreativitou, a preto dávam tomuto titulu štyri hviezdičky. **** ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow) si před natáčením udělal „malý průzkum” a dospěl k názoru, že piráti byli vlastně rockové hvězdy starých časů. Inspiroval se proto kytaristou kapely Rolling Stones Keithem Richardsem. (Coldrex)
  • Johnny Depp komentoval svůj přístup k vymýšlení postavy Jacka Sparrowa: "Kde se vzal, tu se vzal. Přišel z různých stran. Ze všeho nejdřív jsem o něm začal přemýšlet jako o rockové hvězdě. Pirát osmnáctého století mi připadal jako tehdejší ekvivalent rockové hvězdy. A největší rockovou hvězdou všech dob je pro mě bez debat Keith Richards, takže jsem ho do Jacka zakomponoval. Ne že bych ho imitoval, ale zkusil jsem do postavy vložit tu jeho životní moudrost, sebevědomí a jiskru. A na druhé straně jsem si něco půjčil z kreslené postavičky, kterou jsem měl rád jako kluk. Jmenovala se Pepe Le Pew. Byl to tchoř a příšerně smrděl, jenže byl sklálopevně přesvědčený, že je neodolatelný a všechny samičky na něj hrozně letí. Třeba se zamiloval do kočky a ta jím evidentně pohrdala, ale on to vnímal tak, že si hraje na nedostupnou a stydí se. A nakonec jsem do Jacka nacpal ten aspekt organismu, který je pořád v pohybu a v jednom kuse se přizpůsobuje a dokáže najít východisko z jakékoli situace." (NIRO)
  • Jerry Bruckheimer si pro roli kapitána Jacka Sparrowa vybral Johnnyho Deppa úmyslě. V době natáčení byl totiž považován za hvězdu nezávislých a „divných” snímků. A právě toto se Bruckheimerovi líbilo, protože chtěl do svého blockbusteru někoho, koho by v letní oddechovce nikdo nečekal. (Coldrex)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama