Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednodušší je vymyslet nebo přijít na jméno Rumplcimprcampr, než napsat scénář, který by měl kouzlo a půvab pohádky. Všichni kují pikle - včetně scénáristů - Heleny Sýkorové a Zdenka Zelenky - takže se zjevila postava krkavčího skřítka, který nejprve nahrává štěstí zamilovaným a posléze jim ho bere. Kromě kozopasky Božidary (Elsnerová) nemastný neslaný příběh, který navíc doplácí na televizní pojetí. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

3 a půl *, možná se někdy přikloním ke čtyřem ... nejpovedenější pohádka Zdeňka Zelenky, pro mě daleko koukatelnější záležitost než Nesmrtelná teta. Skvělá Elsnerová, tradičně dobří Satinský s Bohdalkou, spíše nevýrazný Ivan Hora, přehrávající Brodská s Merunkovou (ale za to zřejmě mohl scénář) no a pan Kepka byl vlastně docela příjemný :-). ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, která je v podstatě o ničem. No, koukat se na to sice dá, ale nedoporučuji ji. Nevím, co víc napsat, je to jaksi přepatlané, nefungující, o nic nepřijdete, když tuto pohádku neuvidíte. Nejvýraznější postavou je zde postava Rumplcimprcampr(a), kterou ztvárnil Jaroslav Kepka. Verdikt: 2* a 40 - 50 %. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale mě se tato pohádka celkem líbí možná i proto že je z pera pana Wericha. Spíš mi vždycky přišlo nefér že všichni mají za špatného skřítka RumplCimprCampra, když in jen dostává svým slovům a chce dodržetvše tak jak bylo slíbeno - což chápu že dnešním lidem není příliš po chuti. Navíc ještě ve své velkorysosti dá princezně možnost jak své dítě zachránit. Jelikož uhádne tak vše dobře dopadne. Je třeba se na tuto pohádku dívat jako na celek ne pouze na výčet jednotlivých částí a co tím chtěl autor říct. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A něco šmrncovnějšího byste nenašla ??" - "Ne !! Šmrnc u nás dávno vyšel z módy.." ;) Tak u Zelenků doma rozhodně !! Tahle nesmírně jalová fanfarónsky natočená pohádka totiž právě ten šmrnc naprosto postrádá, když tvrdohlavý rutinér Zdeněk Zeleneka tu rozkošnou Werichovu předlohu nejspíš musel hodně nesnášet, že ji takhle dovedl spolu s Helenou Sýkorovou v jejich upoceném scénáři rozcupovat na rumplcimprcampr.. Kouzlo je pryč, když ten mistrův inteligentní nadhled nahradil režisér svým typickým rukopisem, cílenou laciností triků, která se bije s tou troškovsky opuletní výpravností kostýmů, či podbízivým humorem, a Jan Werich si tak tam nahoře musí hodně ťukat na čelo.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Snímek byl natočen na motivy pohádek Jana Wericha „Hrášková princezna" a „Rumplcimprcampr". (vyfuk)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1993 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou". (Miggi90)
  • Jedná se o pohádku, točenou primárně pro štědrovečerní vysílání v roce 1997. (JT19)

Reklama

Reklama