Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (166)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Asi je zbytečné si nalhávat, že Polda je nějaký echtovní seriál vysoké úrovně. Ale myslím, že tvůrci se ani o nic podobného nesnaží. Michal Bříza sice nedobrovolně, ale přece jen uvízl v devadesátkách, takže se projevuje v první řadě jako naprostý buran, jehož chlapáctví v negativním smyslu slova je zesíleno na maximum. Nemá smysl pro novoty a aby byl rozdíl ještě více vidět, tak nejen, že je kolega čisťounký, uhlazený muž moderního věku, ale i jednotlivé případy svým charakterem odkazují na novou dobu. Seznamování přes internet, moderní gastronomie nebo feng-šuej. Bříza zastává názory a přístup k ženám a lidem obecně, které jsou dnes považovány za zastaralé a neuctivé, jezdí ve starším modelu auta a i policejní metody z devadesátých let už musely pryč. Rovnou přiznávám, že mě seriál pořádně bavil až s příchodem Vladimíra Polívky. Na druhé straně je to trochu oživení oproti klasickým kriminálkám. Bohužel se seriál nevyhnul moderně. Na vše je spěch. David Matásek se v prvním díle probouzí a za pár minut už chodí po místě činu. Ve stejné sérii si jeho žena bere Mráze a Andrej hobluje jeho dceru. A stejný je i závěr. O pár dílů dřív psycholožka vytrvale tvrdí, že mezi ní a Michalem Břízou nic není, v závěrečném díle se líbají a jedou spolu na výlet. Od seriálu se nedá čekat žádné napínavé detektivní pátrání ani intelektuální zábavu. Seriál se táhne ve stejném duchu jako jeho hlavní hrdina, v jednoduchosti a záživnosti devadesátých let, očemž mj. svědčí i kytarové přechody či hudba devadesátek, kterou slyšíme prakticky v každém díle. Z nich čerpá to nejlepší a přenáší to do naší někdy podivné doby. Nad modernami se leckdy pozastavuje. Ale možná právě to způsobilo, že je Polda docela oblíbeným seriálem. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě viděl první minuty. Začalo to jeho probuzením z x-letého komatu během prvních 15 vteřin (okoukáno asi z Těžko ho zabít se Seagalem), následovali Offspring, Robbie Williams, Coldplay, zánovní revolver, cigaretka a hláška "Home, sweet Home", ale mám tušení, že nic z toho nezakryje tu šílenou snahu působit světově při absenci jakékoli kvality. Ještěže se to aspoň jmenuje jen Polda, ne Drsnej polda z přístavní ulice... ()

Reklama

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit někde hluboko uvnitř, že bych se za to měl stydět, ale mně se to docela líbilo. Prostě jste večer doma, a nic nedávaj, tak se mrknete na další díl, co dávali o víkendu, když jste někde kalili, a nemáte problém to dokoukat. Dokonce i Kendy tady je docela v klidu. Žádný hajlování, ani koukáni se skrz obdélníček, tvořený jeho palci a ukazováčky. Epický byl ten díl, kde konečně ojel tu psycholožku. Protože ji chtěl ojet od začátku, a ona furt dělala vofrky, jako kdyby ji měla zašitou. Takže jsem zažil naprostý zadostiučinění, že ji ho tam konečně frknul. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

"Taky bys něco mohl nýst ty, ne?" "Já nesu odpovědnost." Po třetí sérii zvedám na maximální počet hvězdiček. Seriál si né jenom drží svou velmi dobrou kvalitu, ale dokonce ji i velice slušně zvedá dál nahoru. Třetí série nemá ani jeden slabší díl nebo nevýrazný případ. Všechny případy se jim povedlo udělat velice zajímavě a dokonce i se slušným morálním zamyšlením. Co se osobních dějových linií týče, tak ty se taktéž povedli velice dobře. David Matásek je v té roli opravdu vynikající. Igor Orozovič mu výborně sekunduje a zbytek týmu v podání Kolesárová, Pavelka a Vyorálek jsou taktéž skvělí. Celý seriál je prošpikovaný výtečnými humornými scénkami. Některé hlášky jsou vážně velice dobré a v některých konkrétních situacích až smrtící. To vše dokresluje naprosto perfektní soundtrack s fantastickým výběrem písní, který celý seriál povyšuje na úplně jinou úroveň. Je to sice stále jen "česká produkce," ovšem to nic nemění na tom, že se seriál snaží, i přes omezené zdroje vytáhnout z toho maximum a co nejvíce se přiblížit úspěšným západním kolegům, ale zároveň se mu daří zachovat si svou vlastní tvář. Asi nikdy nic mě z české seriálové produkce neoslovilo a nebavilo tak hodně jako právě Polda(možná leda comeback), takže nemůžu jinak než dát 5* 91% PS: Úvodní znělka je boží. ♥   EDIT: 1. Série  4*,  2. Série 4,5*,  3. Série 5*,  4. Série 4*, 5. Série 3*,  6. Série 4* ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Za prvé musím pochválit Matáska který má rozhodně koule a charisma. Jeho policejní terapeutka Kolesárová je kočka jako hrom. Tipoval jsem že ji Matásek dostane v 5. díle, no o moc sem se nesekl. Nakonec ji ušetřil. Krimi příběhy jsou trošku laciné a jednoduché ale atmoška seriálu je víc než průměrná. Výborné jsou hudební kousky vložené do různých dílů. Čekal jsem hrůzu ale nakonec jsem mile překvapen :-))) ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Restaurace, kde se stala seriálová vražda, sídlí v pražském Mánesu. (rakovnik)
  • Záběry z Floridy byly ve skutečnosti natáčeny v Barceloně. (rakovnik)
  • Letecké záběry na seriálové sídlo policie zachycují palác Crystal v Praze na Vinohradech, v sousedství Olšanských hřbitovů. (rakovnik)

Reklama

Reklama