Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem byl v kůži Grinche, ze začátku jsem s ním sdílel stejné pocity....ale čím víc se stával hodnějším, tím míň jsem ho měl rád! Howard možná záměrně udělal z Kdovíků ty nejnesympatičtější postavičky, jaké jsem kdy viděl, jinak si to nedovedu představit. To aby člověk pohledal. Přál jsem si, aby Grinch našel v tom šrotu, co se mu doma válí, nějakou plně funkční vodíkovou pumu a poslal ji s přáním pěkných třaskavých svátků Kdovíkům přímo do nosu. A Grinchse mi líbí víc, jak Shrek...taky zelenej, ale zábavnější. A zlej :) Aspoň ze začátku. Já chci taky kardiorentgen! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kdyby záleželo na mně, klidně bych ten film celý život ignoroval, a nijak jsem netoužil ho vidět. Když jsem byl ale nucen ho vidět, jen jsem se ujistil, že jsem doteď o nic nepřicházel - občas jsem se tam uchechtnul, ale jinak mi to veskrze přišlo strašně nudné, a především mě tam nesnesitlelně iritovaly masky postav (resp. jejich ohavný vzhled) a jejich podivný svět a jazyk plný bizarních neologismů - tyhle od reality odtržené fantasmagorie odjakživa nesnáším a nechápu jejich smysl. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je kýčovitý, je přeplácaný, je strašlivě americký - a já si bez toho zelenýho parchanta stejně Vánoce nedokážu představit! Grinch je doslova přecpaný tunou zábavných detailů, kterých si napoprvé nemáte šanci všimnout. Jeho humor má daleko k prvoplánové řachandě a na to, že má jít o dětský film, je v mnoha ohledech sofistikovanější a úchylnější, než by člověk čekal. Howard zkrátka vzal americkou pohádkovou klasiku, nasypal do ní obrovské peníze a natočil něco nepopsatelného, co sedne asi tak jednomu člověku z deseti. Já jsem ten jeden. A zeleného Jima Carreyho, odporně nazdobené Kdosice a geniální komentář Zdeňka Svěráka si rád dopřávám znovu a znovu. 90 % ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do první půlhodiny Ron Howard napresoval snad vše, co na rodinných komediích nesnáším. Cukrkandlovou výpravu, "roztomilé" pidimužíky, řvavé barvy, agonicky se zmítající kameru, přemoudřelou holčičku, všechna ta padání, vřískání a pobíhání... To všechno prosakuje i do zbytku filmu, naštěstí už ne tak koncentrované, takže jsem se dodíval bez trvalých následků. Pokud jde o Jima Carreyho, váhám, zda Grinchovo charisma přisoudit jeho hereckému výkonu nebo té baziliščí masce. Vypadá v ní jako Jack Nicholson natřený nazeleno, takže to bude spíš maskou. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdičkami nakonec rozsoudila úvaha, jak by ten film mohl vypadat, kdyby ho natočil Tim Burton. 40% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)
  • Ve scéně s itinerářem, kdy Grinch (Jim Carrey) strhává ubrus ze stolu, z něj původně mělo všechno nádobí spadnout. Carrey však trik provedl tak rychle, že nespadl ani jeden kus. Návrat Grinche do záběru a následné smetení veškerých předmětů na zem a převrhnutí samotného stolu byla čistá improvizace geniálního komika, přičemž scéna zůstala i ve finálním střihu. (PierrevanH)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 123 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama