Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený thriller se silným a překvapivým příběhem. Mel Gibson je v roli sklíčeného otce výborný stejně jako Gary Sinise v kůži nebezpečně chytrého únosce. Bohužel se mi zdálo, že Ron Howard nějak nezvládl kočírovat děj. Místy jakoby celek nedržel pohromadě. Asi už jsem moc náročný a i tak je to více než dobrá podívaná. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od toho více, ale nakonec to nebyla tak špatná podívaná. Mel Gibson, Gary Sinise i Renee Russo předvádějí takové své spíše průměrné výkony, a ani ostatní herci nejsou nijak zvlášť výrazní. Drama to nakonec bylo, ale přece jen tak nějak kalkulované a předem očekávané, tudíž nepřekvapivé. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Tak počkat, vždyť takhle se ale filmy o únosech netočí! To má být úplně jinak! Únosce máme spatřit až na úpném konci a předtím nám mají být nastrčeni alespoň dva jiní, které budeme podezírat. A co automobilové honičky? Kde jsou? Děláte si srandu? A jak je možné, že ten kluk nebyl v nějaké staré továrně? No? A úplně tady chyběla záchranná akce, která uspěje přesně v poslední sekundě... Tohle nemůžete myslet vážně. A tomu říkate film o únosu? (Gary Sinise mě nepřesvědčil a do své role se mi prostě nehodil. Jinak sem tam dírka ve scénaři, ale má to spád.) [září 2005] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o únosu. Příběh je skvělej, má vynikající herce, vedle dvou skvělých herců Mela Gibsona a Garyho Sinise se mě zaujaly Rene Russo a Delroy Lindo. Ve filmu funguje perfektně napětí, skvělé hlášky, skvělá atmosféra, kdy se neví co se bue dít dále. Hudba ve filmu je naprosto prvotřídní - soundtrack, který patří mezi mé oblíbené. Nevadilo by mi kdyby byl film ještě delší. Mohlo být více akce, ale v rámci žánru mi bohatě stačí přesně tohle. Film hodnotím na 100%= ***** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch New Jersey, New York, Connecticut a California. Obdobie natáčania: od 10. januára do 10. mája 1996. (MikaelSVK)
  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)
  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama