Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

To, čo rôzni ekológovia, klimatológovia a aktivisti tvrdili roky, to im veľmi málo ľudí verilo a veľmi ťažké boje a dlhé roky trvalo, kým sa aspoň k niečomu dopracovali. Situácia však dospela do takého bodu, že je potrebné masovo začať vravieť niečo iné, lebo bude problém aj pre tých najbohatších a najmocnejších a tak sa vytiahla jedna hviezdička toho tzv. Západu, ktorá je možno pokrytecká vzhľadom na svoju minulosť, ale beriem, že ani on nemal nejaké informácie, bol tiež obeťou systému a že je dobré aspoň toto. Iné dokumenty sú kvalitnejšie, no nie sú tak pretláčané, že behom dňa ich dajú zadarmo, preložia do viacerých jazykov, urobia reklamu kde sa len dá, ale zas musím uznať, že zhrnutie dôležitých bodov tu je celkom dobré. Toto je dielo určené podľa mňa hlavne tým najväčším ignorantom a najviac neznalým a na túto cieľovú skupinu to dobre vyšlo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak se nám do toho Leonhardo zase jednou obul. Přiznal, že jeho uhlíková stopa je značná a stal se bojovníkem za globální ochlazení. Strávené minuty člověka přesvědčí o jedné věci. To, že nebudu kupovat palmový olej to nevyřeší. Vyřeší to jen ta partička vatařů, kterých je čím dál míň a mají toho čím dál víc. Ti ale na zeměkouli zvysoka serou. Takže dokud nebude záchrana světa dobrý kšeft, nic se nezmění. Docela fajn dokument, i když trošku dogmatický.60% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zajímalo, kvůli čemu si Leo odskočil od filmů. Stal se z něj bojovník za ochranu naší planety a tím pádem i ochranu všech jejích obyvatel. Tato role mu celkem slušela. Vzhledem k tomu, že se jedná o problém celosvětový, tak Leo navštíví takřka celý svět. Zajímalo by mě, nakolik upřímní jsou lidé, kteří Leovi poskytli rozhovor. Či to nebyla jen taková maska pro zachování dobré imidže před diváky. Každou snahu o zlepšení životního prostředí musí snad každý divák hodnotit maximálně kladně. Dokument strádá vyloženě jen po filmové stránce. Trošku mi vadilo, že Leo celý problém divákům zjednodušuje. K vyléčení planety rozhodně nestačí pouze přestat žrát hambáče. Nicméně, jako taková základní osvěta je snímek více než fajn. Je fajn pozorovat, že celebrita dokáže zužitkovat svůj status a zasvětit svůj život dobré věci. V mých očích už neuznávám Lea pouze jako vynikajícího herce, nýbrž i jako charakterní osobnost, které není osud lidstva lhostejný a činí vše, kam až sahají jeho možnosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Leova hluboce osobní esej o jeho letitém boji s větrnými mlýny, rozhodně ne dokument v pravém slova smyslu. Veškerá působivost vychází z jeho naléhavé bezprostřednosti a viditelné snaze na něco upozornit i něco změnit. Umí být naléhavý i přesvědčivý, aniž by sklouzával do polohy jehovisty na vašem prahu "co si s vámi pro vaše osobní dobro přišel promluvit o globálním oteplování". Jenom působí poněkud směšně (ne-li přímo pokrytecky), že letadlem a vrtulníky tu zcestuje celý svět a přitom mluví o tom, o čem mluví. Ovšem předpokládám, že to uhraje na malé zlo pro vyšší dobro a bez toho by tu absentovali nejlepší pasáže, jako je například disputace s Indkou. Potěší také, že byť nejde o investigativní dokument, tak je tu snaha o pohled z více stran (pasáž kolem hovězího apod.). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ten Leův teaser na oscarech? Já zpočátku nevěděl, o čem mluví, respektive proč a až později jsem se dozvěděl, že byl zvolen poslem míru Spojených národů a tímto tématem se zabývá přes 20 let. Je to National Geographic, takže čemu více věřit, než dokumentu z této dílny, který navíc šíří po světě zcela zdarma nezávisle na dostupnosti této stanice a zjevně prostě chtějí předat jasné poselství. Chvílemi jsem se neubránil pocitu, že Leo dokument natáčel kvůli zviditelnění a často jen přikyvoval na věci, kterým úplně tolik nerozumí a občas řekl něco vtipného. Faktem ale zůstává, že koho jiného by lidé měli vyslyšet než jednoho z nejlepších a nejznámějších herců, kterého znají a mají rádi, ne-li vůbec nejznámějšího, než je právě Dicaprio, ačkoliv není zárukou odbornosti co se týče toho hojně propíraného tématu, ovšem berme to tak, že je nositelem poselství od kompetentnějších lidí a sám se o problematiku zajímá, takže jistá neuměle cítěná snaha v tom jistě bude. A ta objemnost a záběr jakým dokument podává co nejširšímu publiku prostřednictvím vlivných či jinak angažovaných osobností je rozhodně ku prospěchu věci. Zda-li něco změní v masovém měřítku nyní jen těžko soudit, ale roky snah s omezenými zdroji se snad přetaví v globálně plnohodnotnou snahu jak rešit problémy spojené s globálním oteplováním...8/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama