Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

EastWicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejdekadentnější, nejzvrhlejší řadu AHS a osazenstvo hotelu Cortez jsem si zamilovala na první dobrou! Lady Nosferatu zde vládne kouzlem starého Hollywoodu, pokoje jsou o poznání obydlenější než v Osvícení, vyvražďovačky šťavnaté, hororová estetika dokonalá, erotické dusno všudypřítomné a humor pekelně černý, jako my cup of coffee. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Perverse Story: Sexuálne orgie na sto spôsobov v Hoteli. Po prvý krát pri American Horror Story zmiešané pocity. Murphy sa už po piaty krát začína trochu vykrádať a pilotná epizóda Hotelu tak neprináša nič nové. Príbehu tu je úplne minimum, dosť pripomína prvú sériu (duchovia žijúci v dome/hoteli) a namiesto neho sa úvodná hodina snaží predviesť čo najviac sexuálnych a iných úchylností a brutalít. No zatiaľ čo v Asylum a Freak Show to vzhľadom na zasadenie deja medzi bláznov, resp. do cirkusu dávalo zmysel a bolo využívané v rozumnej mierne, Hotel sa v tomto prípade nekontrolovane utrhol z reťaze a okrem tých bizarností tu nie je nič iné –zaujímavé dialógy, postavy alebo príbeh. V tomto prípade to je skutočne iba o tých perverznostiach, čo by mi samo o sebe možno nevadilo, keby to tentoraz nebola iba samoúčelná hra na efekt, ktorá sa po celý čas ukája nad formou, avšak chýba jej obsah. Napríklad posteľové orgie Lady Gaga a Matta Bomera sú zbytočne dlhé a také análne znásilnenie chlapa akýmsi kovovým penisom už absolútne zbytočné pre celé dianie. Zatiaľ čo predošlé série podobné výjavy dávkovali postupne a vždy za nimi bolo nejaké príbehové pozadie (napríklad znásilnenie latexovým duchom v Murder House), Hotel ho zatiaľ nemá alebo ho minimálne za prvú hodinu nedokázal dostatočne predstaviť. Samozrejme nechcem, aby seriál vytasil karty na stôl už v pilotnej epizóde, ale minimálne aký taký základ prečo sa podobné perverznosti dejú práve v tomto hoteli poskytnúť mohol. Celá úvodná epizóda je tak iba chaotickým spletencom buď brutality, na ktorú sú už ale všetci po predošlých štyroch sériách maximálne zvyknutý, takže nemá čím šokovať alebo často zbytočných sexuálnych bizarností, navyše aj končí pomerne nepútavo a po prvý krát sa mi pri AHS stalo, že vôbec nie som zvedavý na ďalšiu epizódu a pozriem si ju iba zo zvyku. Podivnú atmosféru si to stále drží, rovnako ako aj skvelých hercov, rovnako som rád pokiaľ sa tvorcovia neboja vo svojej tvorbe zachádzať za hranice, no fakt je, že v tomto podaní po piaty krát už nemá AHS výrazne čím prekvapiť, pokiaľ tu chýba pútavý obsah a zatiaľ sa to bohužiaľ javí iba ako ďalšia variácia na už v tejto sérii niekoľko krát videné a to aj napriek tomu, že famóznu Jessicu Lange tu nahradila kontroverzná Lady Gaga. Pokiaľ sa to čoskoro nerozbehne nejakým zaujímavejším smerom, tak to pre Murpyho bude veľmi slabý rok. Najprv sklamanie zo Scream Queens a po prvý krát po štyroch rokoch aj z American Horror Story. CELKOVO: 3* (6/10) (uvidíme po celej sérii) ()

Reklama

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"How do you know all that? I googled you. That sounds obscene!" Po prvním dílu jsem myslel, že už dál pokračovat nebudu, protože mě naprosto znechutil. Tolik nechutností, co bylo v prvním díle, nebylo ve všech zbylých dohromady. Takže jsem byl rád, že se to nevyvíjelo tímto směrem. Bohužel ale většina dílu mě tu nudila a nedokázaly si úplně upoutat mojí pozornost. Nejlepší postavy tu jsou Liz Taylor, Mr. March, Ms Evers, Sally a ke konci Iris, jinak zbytek postav jsem nesnášel. Lady Gaga mě tu překvapila, i když ne pořád se mi její výkon zamlouval. V prvním díle se mi dost líbila, pak šel její výkon strmě dolu a asi od pátého dílu se pomalu zlepšoval, ale zase ne do takové výše, aby za něj musela dostat Zlatý Glóbus. Finále mě zklamalo a vůbec mi nepřišlo jako finále. Nejvíc jsem očekával pomstu Covenu, ale ta jaksi bohužel nenastala. 55% - 5. nejlepší série ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začala Seriálová sezóna a s ním přišla další řada American Horror story Hotel a je až neuvěřitelně paradoxní, že pilotní díl seriálu by se dal označit za nejlepší horor roku. Obrovský hotel, spousta divných lidí ( víceméně žádná kladná postava, pouze policista), stylizace, vizuál, sex, drsnost, brutalita, pervérznost, a gore na absolutně nejvýše možném levelu. Detektivní linie připomíná Se7en, svou brutalitou film připomíná zase Inside---- Co více si přát? V prvním díle umřelo už kolem 9 lidí, což v některých seriálech neumře ani za celou sérii. Pro mne fantastické orgie, vrněl jsem se blahem. Lady GaGa zde odvádí perfektní práci. Uvidíme jak se rozjedou další díly, ale pokud se seriál poveze v podobném směru, máme zde revoluci. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 10/10, Vizuál 10/10, Akce 7/10, Zábavnost 10/10. ( Srbský film oproti tomuhle se stává disneyovkou) 100% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Hotelu mě chytl za srdce - celá ta Gaga, duchové a mrtvoly v jediném hotelu... na to já slyším. Jenže po osmém díle jsem najednou byla přegagovaná, předušená a přemrtvená a do zbylých čtyř dílů se mi vůbec nechtělo. Což by samozřejmě byla (jak jsem záhy zjistila) obrovská chyba, protože jestli Ryan Murphy něco umí, jsou to konce AHS! Poslední dva díly celou sérii důstojně završily a uzavřely a právě díky těm posledním 90 minutám s Hotelem mám pocit, že hned po první a druhé sérii se jedné o další povedený kousek. Myslím si, že to, proč lidi dál sledují AHS je hlavně ten, že každá série je úplně jiná, nenavazuje na svoje předchůdce a nepřehrabuje se neustále v tom samém, jako to dělají ostatní seriály. AHS (Hotel je mrtev), ať žije (další) AHS! PS: A mezitím si dám další Penny Dreadful, yes. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)
  • Koberec hotela je veľmi podobného vzoru a sfarbenia, ako ten vo fiktívnom hoteli The Overlook z ikonického hororového filmu The Shining (1980). (Steny94)
  • Postava Ramony Royale (Angela Bassett) je napísaná podľa herečky Pam Grier, ktorá sa preslávila ako hviezda tzv. blaxploitation filmov. Typický imidž si tvorcovia vypožičali z filmu Foxy Brown (1974). (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama