Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (101)

Morholt 

všechny recenze uživatele

X krát recyklovaný příběh o odboji proti totalitě, v tomto případě té emzácké. Samotní ufouni se mi docela líbili, ale jejich výskyt se dá bohužel počítat na pouhé vteřiny, což filmu dost ubližuje. Jinak tu totiž není nic, co by člověku utkvělo v paměti, případně co by už někde jinde neviděl. Navíc na relativně malý časový prostor West nacpal nesmyslné množství postav pohybujících se neustále na hraně konspirace, což je ve spojení se suchopárným tempem vražedná kombinace. Vizuál je solidní, herci ušli, ačkoliv třeba Vera Farmiga mi přišla totálně nevyužitá, ale to je na to, aby mě film bavil, zoufale málo. 30% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Myšlenka snímku Captive State je sice fascinující a svým způsobem i originální, avšak samotné zpracování je naprostou katastrofou. Je to dáno především tím, že mimozemští uchvatitelé zde skoro vůbec nejsou. Od snímku jsem totiž očekával, že nám ukáže svět, kde je lidská rasa "zotročena" mimozemskou rasou, která výměnou za přírodní zdroje a donášení na nepřizpůsobivé občany nabízí relativně klidný život. Ve finále jsem ovšem dostal snímek, kde je hlavní devízou nudné nahánění nějakých lidí nějakými lidmi. A to prosím na stopáži čítající 109 minut. Lahůdka. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Celé to dějové pozadí dystopického světa a vyobrazení okupace šmejdem z vesmíru je dost komplexní a působí hodně uvěřitelným dojmem. Jenže je to zároveň taky úplně ukrutná nuda a přirovnání k Tinker, Tailor, Soldier Spy mi vůbec nepřijde mimo mísu. Je tam hromada postav, v kterých se divák ztrácí, jejich motivace jsou vysvětleny dost polovičatě a není moc komu fandit. A že si několik desítek minut po zhlédnutí pamatuju akorát tak originální vizuální podobu emzáků mluví za vše. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když srovnám zdejší nepříliš přívětivé hodnocení s mými vlastními dojmy, možná bych tomu byl schopen dát i těch (protekčních) pět, ale skoro celá moje rodina to prohlásila za blbost. A jelikož jsou všichni pravděpodobně inteligentnějši než já, dávám opatrné (ale asi spravedlivější) čtyři. Nakonec, ti mimozemští ježatci nepatřili k úplně nejpovedenějším emzákům, jaké jsem kdy ve filmech viděl. Všechno ostatní mi ale připadalo poměrně parádní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prepadák. Nerozumel som tomu. Jeden z tých filmov, ktoré v zásade nie sú bez atmosféry, nehrajú v nich blbí herci a deje sa v nich toho strašne veľa, ale zároveň sa od prvej minúty strácate v košatom deji a postavách a je vám to celé čoraz viac ukradnuté, máte toho po krk a plné zuby a netrpezlivo odratúvate minúty do konca. Závidím divákom, ktorým sa to páčilo. Dokonca aj John Goodman tu bol značne o ničom a to už je vážne čo povedať. Dám až 40% (za temnú atmosféru a nie úplne márny a vcelku originálny pohľad na mimozemskú tému, v tom smere, čo by sa stalo, ak by sem neprileteli zabiť nás, ani zničiť nás, ale vládnuť nám a vydávať to za plus), ale nedám ich rád. A nie, nie je to Gary Oldman, ale Ben Daniels (seriál Exorcista). ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)
  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)

Reklama

Reklama