Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se vás snaží přesvědčit, že veganská strava vás učiní zdravějšími a silnějšími, a dokumentuje to na příkladu různých sportovců, kteří jsou dobří a zároveň jsou vegani, z čehož jasně vyplývá, že každý vegan je dobrý sportovec, přeci. Nevím, nakolik jsou vědecké závěry prezentované ve filmu pravdivé a je mi to celkem jedno, protože se svého oblíbeného jídla hodlat nevzdávám. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným dokumentům zde na vás nechrlí jen fakta, ale také je tu dost dobře ukazují. Zmínka o dopadu na klima a spotřebě vody se tu taky vyskytuje, ale ne v tak velkém množství jako jinde, což je fajn změna pro lidi, co už o tom něco ví. Pro mě se rozhodně jedná o jeden z těch lepších a zajímavějších počinů na toto téma, hlavně pro ty, co se snaží sportovat. Doporučuji ke zhlédnutí všem zarputilým zastáncům všech předsudků, které byly ve filmu řečeny. Jenže, kdo je tvrdohlavý, stejně se nepodívá a nebo bude mít stále výtky. :) ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně jednostranný dokument o prospěšnosti vegetariánské stravy a škodlivosti živočišné.Několik úspěšných sportovců a lékařů působí přesvědčivě, ale pravda většinou leží někde uprostřed. Sám sportuji, koukám na to, co jím, takže hodně informací mě zaujalo a myslím, že znalý člověk si z toho to potřebné umí vytáhnout a nad ostatním pousmát. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zarytý masožravec si může film pustit jen, pokud má masochistické sklony. Opravdu jsem se po filmu cítil, jako by se mi zhroutil svět. Kadence argumentů je silná. Jednostranná a některá fakta možná nebudou až tak pravdivá, ale k zamyšlení skvělé. A i kdybych nepřešel na veganskou stravu úplně, vědět o ní, myslet na ní, určitě mému tělu ani dopadům na planetu neuškodí. ()

Sprite 

všechny recenze uživatele

Od začátku to smrdí veganskou propagandou. Jop, táhne se to tak až do konce. Kdyby to film, ale nedělal tak agresivně a hodil do scény alespoň taky masožravou protistranu tak mě to tak nesere. Desítky úspěšných lidí co přestali jíst maso mluví o tom jak je super nejíst maso. Celý film tak svojí vtíravou a zaujatou formou reflektuje vegany samotné. Ty jíš maso jo? A proč? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama