Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda s komentářem nemám raději počkat, až to kapku rozdýchám, teď - po zhlédnutí posledního dílu jsem poněkud uhranutá a neschopná dát slova pořádně dohromady. To byl takový NÁŘEZ! Díl po díle neskutečná BOMBA! Skvělí, neokoukaní herci a snad jeden z nejinteligentnějších scénářů, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. DOKONALÉ a téměř bezchybně propracované až do samotného konce, kde jsem si k velké nelibosti musela i pobrečet. Pro mě největší překvapení hlavní město Německa ztvárněné Pedrem Alonsem. Při jeho monolozích a dialozích jsem se vrtěla blahem. Ale opomenout Profesora, Denvera, Moskvu, Nairobi, Osla, Helsinki, Tokio nebo Ria by byla hanba. Dohromady tvořili seriálový orgasmus, 100%. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mám hodně smíšené dojmy. Poměrně zručně vystavěný heist film neustále sráží na zem fakt, že se všechny postavy chovají jako úplní idioti - čistě kvůli tomu, aby scenárista udělal nějaký nečekaný dramatický zvrat - i kdyby to sebevíc nedávalo smysl. Už teď polovina postav chodí s některým unesených, s policistou nebo s jiným únoscem. Což samozřejmě adekvátně maří hlavní cíl jejich mise. Je to napínavý, takže to diváka drží u sledování, ale zároveň mám chuť v každém díle si prostřelit hlavu. ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

"Plan znel: vyběhnout ven, zahodit peníze a zacit strilet na policii." (pani s panem vybehnou ven, zahodi peníze a zacnou strilet na policii. Policie palbu opetuje a jeden z nich je zasazen) "Ten plan jsem si prosla snad tricetkrat, ale Profesor nám nikdy neřekl, ze na nas budou strilet zpet!" Wot. Vzacny wtf preslap jinak desne promyslenyho heistu. 🤦‍♀️ ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlená, zahraná a ohudebněná (nějak mě netrápí, že je to hudba tak nějak zapůjčená) věc, kterou dolů táhnou jen občasný snahy o přílišnou "kůlovost", leč jsou to snahy, který nakonec maj spíš opačnej výsledek. Vytknout se dá i několikero failů postav, jakož i záchrana situací za pomoci okatých "náhod". Tím ale moje rejpání končí a se zdejším hodnocením nelze nesouhlasit. Takže bella ciao! Vlastně ne, ještě se uvidíme u dalších sérií! (Komentář psán po druhé sérii) A i tý třetí a čtvrtý sérii těch pět dám! Sice nabídly pár logických failů, několik slabších epizod a zbytečně moc vztahových peripetií, ale ty ostatní peripetie jsou opět lahodný, ještě líp natočený a už dokonce ani trapně "kůlovitý". Napětí je místy brutální, emoce totálně tečou a když Profesor začne střílet rakety proti státnímu aparátu, tak se zastavuje dech (a to nejsem žádnej anarchista, ba naopak). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální seriál, který od prvního dílu vtáhne a přes hodně svižné tempo a minulostní střípky vývoje vztahů diváka nepustí. Skvěle zahrané, sympatické postavy, soundtrack, co se vryje do paměti a precizní plán génia Profesora, který se časem pomalu hroutí. Seriál má naprosto všechno, co by měl mít a za závěr si zasloužil plných 5 hvězd. ()

Galerie (193)

Zajímavosti (78)

  • Filmaři nejprve chtěli seriál natáčet v reálných prostorách banky, k tomu ale nedostali povolení. (ČSFD)
  • Alejandro Bazzano, jeden z režisérů se objevil v jedné z posledních kapitol jako srbský doktor. Jiný z pomocných režisérů, Daniel Higueras, hrál úředníka obchodu, do něhož jde Raquel. (Macik1982)
  • Ve 12. minutě můžeme v pozadí slyšet skladbu „Who Can It Be Now?“, která je pouštěna z gramofonu a je od australské kapely Men at Work z jejich debutového alba „Business as Usual“ z roku 1981. (Trajektt)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama