Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze) - Série 5 (2021) (série)


Rodinná tradice (S05E10)

(epizoda)
  • Španělsko Una tradición familiar (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor a Tamayo se pustí do posledního souboje. Spoustě lidí půjde o život a v sázce bude i celá španělská ekonomika. (Netflix)

Recenze (36)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní brutální drsný a dechberoucí finále woow.. tak tohle bylo završení seriálu v kurva velkém stylu.. emoce by se daly krájet na milióny kusů, napětí bylo nervydrásající, plán vymyšlený do detailu a profesor na konci zahrál nehoráznej šach-mat. Tohle bylo fantastický ukončení vynikající 5 serie a celého seriálu. ()

SaraSoldier 

všechny recenze uživatele

Finále by som takto nespravila, to nie. Nehovoriac, ako mi chýbali aspoň cameá alebo proste návraty v spomienkach ku postavám ako Nairobi, Tokyo, ale aj, sakra, Oslo a Moskva v tejto záverečnej epizóde. Každopádne, nemôžem vzniesť jedinú námietku. Finále to bolo náležité a záverečný dôkaz od tvorcov ma presvedčil, aby som tejto časti tú hviezdičku neubrala, hoci to celé malo byť podľa mňa epickejšie, viac previazané s ľudom atď...predsa len, Dalí a odkaz, ktorý banda ponesie so sebou... Anyways, skladám pred týmto serošom klobúčik. Bol tým najlepším v histórii a tak to aj ostane. ()

Reklama

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě....To je prostě dokonalost, aneb dokonalý plán. Upřímně, co může mít větší cenu jak zlato v hodnotě více jak x miliard eur? Akcie, trh, ekonomika. Dnešní doba je více méně elektronická a toho naprosto dokonale využil génius profesor. Každý dobře ví, že národní rezervy jsou jen rezervy a jestli je tam zlato, nebo mosaz, na tom nikomu nezáleží, záleží na tom, co si společnost myslí. Obelstít lidi je tak hrozně snadné a díky esu v rukávu si můžete spokojeně odpochodovat i se zlatem a zároveň mít imunitu. Prostě za mě více než dokonalé završení téhle zlodějské série a jsem šíleně šťastnej za to, že jsem byl členem tohoto skvostu už na úplném začátku, ještě dříve, než to koupil netflix a stalo se to mainstreamovým trhákem. Zkrátka mám na seriály cit a sledovat neznámý španělský seriál může jen pár bláznů jako já! Nedalo se to vymyslet snad lépe, než jak to skončilo. Dávám plný počet fakt od srdce. 100% ()

Kubakomi 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem si myslel, že mě dokáže rozbrečet jen smutnej konec, kde minimálně všichni umřou. Poslední díl Money Heistu mě teda dokázal přesvědčit o opaku.. Loupež skončila hezky po Profesorsku.. Policie dělá, co jim řekne, zobou mu z ruky a on jim v klidu rozkazuje.. Rozloučení je to sice opravdu parádní, ale když je loučení parádní, tak se loučit nechcete.. Po pěti sériích se stejnou partou, kde se vystřídalo jen pár členů, se s ní prostě rozloučit nechcete, přirostou vám k srdci a vy se modlíte, aby ještě nebyl konec. I když už to třeba poslední sérií nebylo tak kvalitní, jako ty první, prostě je to jako přijít o kamarády, přijít o někoho, kdo vám byl sympatický a víte, že už je takhle znovu nikdy neuvidíte (pravděpodobně). Před posledním dílem jsem si říkal, že se o finálním hodnocení série rozhodnu až po něm, jak se povede.. Tak teda ten to rozbalil na plný čáře a přesvědčil mě, že i tahle série si ode mě vyslouží pěkných pět hvězd. Děkuji za perfektní zážitek. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fakt? Poslední epizoda, závěr všech závěrů a on je čas na flashbacky (zcela irelevantní). Láskyplné tokání, tlachání v koupelně, atd. Pak musí nutně přijít na řadu řešení “kde se vzala, tu se vzala” aka “záhadný papírek”, který vyřeší průser posledních 24hodin jako kouzlo. Pak je zase čas na zpomalené záběry a “umění”. Netvrdím, že pointa tam nebyla. Tvrdím, že se k ní došlo lacinou zkratkou, která z opěvovaného “mind-fucku” před pár epizodami dělá jen trapnou komedii. ()

Zajímavosti (1)

  • Nákladní automobily, kterými je odváženo zlato, jsou typ Mercedes Atego. Ty ale mají nosnost max 9,5 tuny. Na přepravu 90 tun by jich potřebovali deset a ne jen dva. Také když se převáží celý baráček a v něm má být všechno zlato, tak by to nešlo, jelikož žádné běžné nákladní auto nemá nosnost 90 tun. (xisp)

Reklama

Reklama