Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Je to guilty pleasure jako prase, je zde hodně gore, akčních scén, které jsou i perfektně nasnímané a sestříhané, trošku absurdních prvků, trošku toho Wolfensteina a pětice sympatických amíků. Líbil se mi docela velký důraz na stealth v první polovině, aby v té druhé nastoupila krvavá lázeň. Mutantů/zombíků zde moc není a ohledně těch experimentů se člověk moc nedozví, kolem tohohle tématu je to pouze okrajové. Líbila se mi celkově kamera, dost nabouchanej audiovizuál, sem tam výborná hláška a i když je film někdy klišovitý a předvídatelný, neklade moc na to důraz a počet nelogických či otravných scén je hodně nízký. Chválím aj samotný ne-happy end, sice vše dobře dopadne, ale neznamená to že se jede domů :) výprava zaslouží palec nahoru a má to docela našlapané tempo. Když se však na to podívám z kritické optiky, snad ve všech ohledech film mohl nabídnout daleko víc, bohužel se ke konci jen zmohl na sice brutálně intenzivní boss fight - ovšem samotná látka nabízela daleko větší potenciál a tak laboratoř spíš slouží pouze jako kulisa k vybíjené. Přesto jsem se ani chvíli nenudil a za něco takového by se ani Carpenter nemusel stydět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pár hodin před tím, než se učitel Hanks vydal do záchranné akce se svou jednotkou, proběhla mise jiných pihovatých amerických chlapců s neméně důležitým úkolem. Zkrátit funkční období tisícileté říše.. Béčko se šťavnatou premisou, co první polovinu přešlapuje na místě a pro diváka to přináší zážitek srovnatelný s dvěma hodinami čekání na přímém slunci v nacistickém koženém kabátě, jenže pak vojín Boyce aplikuje sérum do mrtvého kamaráda a začne show. Vyřádí se maskéři, projeví se štědřejší rozpočet, mladý Russell je drsný jako táta a brakový parní stroj jede na plné obrátky. Chybí tomu sice nadhled, hercům nevěříte ani vteřinu, že jsou vojáci ve válkou sužované Evropě a v subžánrové četě nadále velí The Devil´s Rock, ale proč si čas od času nevyčistit hlavu pokleslostí.. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Slabé jako čaj a zase trestuhodně nevyužitý potenciál.... Ono by snad ani nevadilo, že tam není 5 minut bez nějaké nelogičnosti, debilty či chyby, kdyby se to hezky splatterovsky utrhlo ze řetězu, ale ono se to tváří, že to chce být seriózně "horrorové" a přitom je to prohnané přes až komiksově barevné filtry a počínání vojáků je zde těžce (a nechtěně) absurdní.. Klišé, rutinérství, imaginace na slabých 30% (asi aby z toho náhodou nevypadnul dobrý film). Atmoška víceméně nulová, masky dobře zhotovené, ale nenápadité. Scénář žalostný(!!). Prachy asi padly na výbuchy, protože vesnici představují všehovšudy tři domy a jedna boční ulička a interiéry zahrnují jednu půdu a asi tři místnosti v bunkru.... Jakože sorry, ale tohle mě fakt nasralo. Buď to měl být braindeadovský splatter, nebo realisticky a naturalisticky pojatý válečný horror o jednotce která náhodou narazí na cosi lovecraftovsky nepopsatelně zrůdného a děsivého... Tenhle kočkopes který není ani dost cool, ani dost bloody, ani dost ..cokoliv, je fakt o ničem. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Totálně našláplá řežba, která ani trochu nenudí. Ve své podstatě je Overlord béčko jako prase s přesně takovou zápletkou, jakou od filmu tohoto typu čekáte – je to ale tak skvostně natočené, navíc s výbornými efekty a intenzivním tempem, že vás to prostě musí strhnout. Potěší i míra brutality, která se rozhodně nedrží při zemi, ale naopak je vyhnaná do extrému. Postavy nejsou bůhvíjak propracované, ale jsou dostatečně sympatické, aby mi na jejich osudech a počínáních záleželo. Jako akční horor to funguje na výbornou a řadím to mezi naprostou špičku daného žánru – v tomhle směru na nic lepšího jen tak nenarazíte. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Geekovskejma laskominama a technickou dokonalostí fantasticky nabušená kravina. Proč zrovna takováhle taškařice musí mít luxusně nejvyhrocenější, do poslední kapky potenciálu vymlácený závěrečný fight, který do sytosti uspokojí i nejvyspeedovanějšího fandu žánru? Overlord připomene všechno možné od Sky Captain přes Dead Snow až po Rodriguezovu Planetu Teror. Je jakoby dražším, áčkově uhazenějším grind housem, který se ale (bohužel) na rozdíl od typických zástupců subžánru bere vážně, hraje si na velké hrdiny a dodržuje politické korektnosti. Vzniká tak protipólní mix dojmů, ohodnotitelný jakkoliv od jedné až po pět hvězd. Podle toho co od něj očekáváte a v jakém jste zrovna náladovém rozpoložení. [Sitges FF] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama