Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

theSaint 

všechny recenze uživatele

Staromilská kamera připomínající klenoty 60/70 let je skutečně filmovou radostí. Krásná rozlučka "skrytě" reflektující práci jednoho z nejlepších a nejvýznamnějších herců naší doby. Nevím proč, ale stále jsem Redforda vnímal jako toho šviháka s jiskrou v oku a jeho věk jsem si nepřipouštěl. Možná až tady jsem si uvědomil, že tu tahle legenda s námi nebude navždy. Je to hořkosladké. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě ta neuvěřitelná útěkářská kariéra Forresta Tuckera, gentlemana mezi bankovními lupiči, kterou se nechali tvůrci filmu volně inspirovat. Poměrně dlouho jsem to viděla na tři hvězdičky, ale za milou retro náladu snímku a úžasné herecké trio v čele s Robertem Redfordem, jemuž báječně sekundovali Sissy Spacek a Casey Affleck, musím jednu hvězdičku přidat. ()

Reklama

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o cestách života, ktoré si sami vyšlapeme a o tom, že šťastie je pre každého niečo iné. Redford ako vždy si sympatický. Retrofeeling je cítiť ale potenciál filmu nebol pre mňa dostatočne využitý. Škoda a pritom to z trailerov pôsobilo ako jasná pecka. Takto je to "iba" príjemný film na pozretie. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Že mu je přes osmdesát vzhledově odpovídá,ale svými gesty, mimikou, hlasem, je to pořád ten stejný Redford jako kdysi, stejně tak Sissy Spacek je až na ten nos z profilu( bojíííííím) ještě čupr baba. Občas mě tyhle filmy se staršími herci baví, mají hlubší smysl, neřeší kraviny. Forrest Tucker byl tedy opravdový oříšek. Občas se film malinko táhne,ale je tak příjemně jiný, že mě to baví. Navíc mě svou rolí hodně potěšil i Casey Affleck, kterého jindy nějak nemusím. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vraj ak ho chytí, nemohol by ho už viac prenasledovať. Hovorí dcéra policajta o lupičovi, ktorému je jej otec na stope. Zároveň je to aj celkom zreteľné podobenstvo o živote. Retro atmosféra bola super a Sissy Spacek hrala výborne. Ale prečo toho nenapraviteľného zlodeja pustili z väzenia, aj keď to nedáva žiadny zmysel, sa asi nedozviem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama