Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (250)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu si fakt můžou natočit, co chtějí. Během filmu jsem si totiž pořád říkal, kde je sakra to sci-fi a mysteriózní, co je tady popsáno v žánrech. Ke konci filmu to ale dostalo takovej spád, že jsem měl co dělat, abych ho vůbec pochopil (a nakonec nepochopil). Na druhou stranu nemůžu říct, že by mě to karibské prostředí nebavilo. Bavilo...a jak. Matthew tu je opět ten klasickej strhanej chlap životem, kterej si tu celý film uzurpuje pro sebe. Anne vypadá jak umělá, Jason je na přesdržku a naštěstí tu zbejvá ještě místní mnich Djimon Hounsou, kterej tu životní rozvrácenost Matthewa jakž takž tříští. Osobně musím říct, že takovou filmařskou ulítlost s hollywoodskými hvězdami jsem dlouho neviděl. Jak kdybych chvíli koukal na Interstellar z Karibiku, ale přitom vůbec nechápal, co je na tom filmu divně. Dokud se nezačalo schylovat ke konci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala, co se z toho dramatu vyvrbí a kam se to celé posune. Ale tohle mě fakt ani v nejmenším nenapadlo. Takže velké překvapení. Film klame tělem a to dost. Klesla mi z toho čelist a málem vypadla z pantů. Pomalé vyprávění mi sedlo přesně akorát. Atmosféra exotiky na ostrově byla pomalu až hmatatelná, skoro ukapávala z obrazovky. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když na malý tropický ostrov přijede za Matthew McConaugheym jeho bývalá žena Anne Hathaway a chce, aby zabil jejího nového manžela, začnou se dít hodně šílené věci. Nejspíš mnohem šílenější, než byste čekali, ale bohužel ne moc zábavné. Ticho před bouří je kombinace noir filmu s femme fatale s Proyasovým Smrtihlavem, Matrixem, Ztracenými, Počátkem, Total Recall a dokumentem o rybaření. Pokud vám zrovna tohle připadá zajímavé, tak to kino klidně zkuste. V opačném případě doporučuji pustit si cokoliv z výše vypsaných věcí. I kdyby to mělo být podesáté, bavit se u toho budete nejspíš o dost víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tady byla snaha o dojemný příběh s velkým srdcem, ale selhalo to na všech frontách. Špatně zkombinované dvě tváře filmu, každá žánrově pro jiné publikum, ústící v naivní absurdnost, která místo napětí a následného “procitnutí” vyvolává smích. Přitom první polovina se tak dobře rozjede a slibuje sice ne originální, ale do líbivého prostředí zasazenou, divácky atraktivní zápletku se zajímavými postavami a fajn herci. Tohle Steven Knight fakt nedal. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem o Serenity dopředu vlastně nic nevěděl,čekal sem oddechový a trošku old-school thriller...o to víc překvapenější jsem byl,když sem se v průběhu dění párkrát sám sebe ptal jestli se mi to nezdá,nebo jestli to Knight opravdu myslí vážně.První polovina je ještě pořád trochu old-school drama/thriller s prvky poměrně špatného filmu noir,kde tu a tam vyvstane scéna u které si divák říká,že je snad z jiného filmu...lehce po půlce přijde zvrat,jehož samotná idea vlastně není úplně špatná (a navíc vysvětluje ty divné scény z první půlky),ale bohužel tentokrát myšlenka prohrává s tím co se odehrává na plátně...no a pak je zbytek filmu po zvratu,který už je docela haluz,byť i trochu smysl dávající a nakonec přijde WTF konec.Jak už jsem zmínil samotná myšlenka je celkem ok,byť nikterak revoluční,ale celé je to takové divně vyfetované,že mi to bylo jedno.McCounagheymu tyhle role rozevlátých týpků sedí,ale tady to nestačí.Anne Hathaway mám rád,ale sem se vůbec nehodila...40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama