Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Charlie a Rami. Hvězdné ústřední duo na televizní obrazovce? To si nesmím nechat ujít. A ono to duo až tak nezářilo, jak jsem si představoval. Samozřejmě, že ze sebe dostali maximum a ta práce tam byla hrozně vidět. Bohužel mě to nedostalo do kolen. Každopádně zde bylo plno skvělých dialogů a silných momentů. Nejlepší moment celého filmu bylo vidět rozčepýřeného Ramiho. To jsem se opravdu zasmál. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo, než sem se odhodlal k tomuhle rejmejku. Jako originál je jeden z nejlepších "Vězeňských" filmů ever. O to mi asi trvalo dýl, než sem se na tohle mrknul. Co mě naopak lákalo hodně, tak ústřední dvojice- Hunnan a "Fredie" Malek. A můžu říct, že tihle dva sou fakt borci. Proradný jeptišky opět nezklamaly :o). Oproti původnímu filmu tohle dopadlo vlastně celkem dobře. Bylo tady víc akce a dobrodružství, ale na origoš tohle nemá, leč se tomu aspoň kousek přiblížilo... ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale určitě ne lepší než originál. Hunman, Malek výborní, ale zase ne lepší než duo McQueen-Hoffman. Asi nejvíc mi tady chyběl nějaký pocit bezmocnosti, který jsem měl u originálu skoro pořád. Na druhou stranu už to bude taky pár let, co jsem ho viděl naposledy, takže ideální čas to napravit. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštny úkaz s ktorým sa stretávam pomerne často. Napríklad Lost City of Z tiež s Hunnamom trpí podobným problémom. Jedná sa o remeselne skvelo zvládnutý film. Ale pocity u postáv kĺžu po povrchu. Jedná sa o snahu nebyť sentimentálny, nebyť prvoplánový a dávať atmosféru viacej do artu a civilizmu až filmy pôsobia chladne. A Papillon je podobný prípad. Hrôzy väzenia tú síce sú, ale nie sú ukázané explicitne. Nie sú ukázané v kontraste so stratou ľudskosti alebo súdnosti. Čo veľmi zamrzí. Potenciál to malo obrovský. A to myslím smrteľne vážne. Mimo chladu, ktorý ide z postáv je film remeselne zručný a dramaticky zaujímavý. Pôvodný film som nevidel ale rozmýšľam, že to zmením. Hunnam je inak výborný. Zaslúžil by si úlohy vo filmoch, ktoré naplno docenia jeho potenciál. Silné 4*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keďže som nečítal ani literárnu predlohu a nevidel som ani predchádzajúcu filmovú verziu, tak to bolo pre mňa celé úplne nové a nepoznané. Napokon však musím uznať, že som čakal o kus viac - hlavne čo sa epickosti príbehu týka, pretože som mal pocit, že to bolo stále dokola to isté. Najviac zo všetkého ma asi očarila samotná výprava filmu a skvelé kulisy, ktoré pôsobili skutočne exoticky (hoci sa film točil najmä v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte). Popri tom pútala pozornosť samozrejme aj ústredná dvojica. Maleka moc nemusím, ale v tomto filme sa mi prekvapivo páčil, možno ešte aj o kus viac ako Hunnam. Škoda, že ten príbeh nemal žiadny moment prekvapenia - takýto žáner si to priam žiada... Ale inak uznávam, že to prostredie a zobrazená epocha dejín bola skutočne zaujímavá. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Pri jedinej poprave väzňa gilotínou nie je pri pohľade na čepeľ noža vidieť žiadnu krvavú stopu. (Van_der_Ovec)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)

Reklama

Reklama