Reklama

Reklama

Epizody(3)

"Tut" odhaluje životní příběh egyptského faraona Tutanchámona (Avan Jogia), jednoho z nejproslulejších vládců v historii lidstva, a jeho nejbližšího rádce (Ben Kingsley). Tento ambiciózní a mimořádně napínavý seriál líčí cestu, po níž Tut kráčí k moci, a jeho zápas o to, aby Egypt dovedl ke slávě, zatímco je obklopen rádci, přáteli a milenkami, kterým nejde o nic jiného, než aby uhájili své vlastní sobecké zájmy. "Tut" otvírá okno do fascinujícího světa plného srdceryvných romancí, tuhých bitev, politických intrik, konspirace, žárlivosti a četných vražd, čímž nám dokazuje, že doba slavného faraona se od našich časů příliš nelišila a že vláda tohoto nejmladšího egyptského panovníka bude navěky vyznívat jako skutečné životní drama. (Film+)

(více)

Recenze (48)

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička vyvoněných, naondulovaných teploušů a plastických barbín, oháklých v odborových barvách Benetonu, paroduje starověké Egypťany v Hornonilském Dallasu a jednoznačnou královnou toho telenovelizovaného gájprajdu je Ghándí, který v mejkapu vypadá, jako by se zrovna vrátil z kouření čuráku v domově pro přestárlé transvestity. Avšak přesladký, předsmrtně nabalzamovaný a moc žužu Tutenchámovod za ním zaostává jen o rimming. Sterilní a vybarvičkovaná reklama na šampóny, tužidla, řasenky a oční stíny L'Oréalu Egypt, kde i špína vypadá čistě vypraná a člověk jen čeká, až se objeví Satan Klaus na chladícím voze a začne rozdávat Kokakolu. Ale pár obézních žen v domácnosti si u toho určitě skvěle zažehlí. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tentokrát se jeden z egyptských faraónů dostal do spárů USamericko-kanadského byznysu a banda severoamerických movie-byznysmenů spíchla horkou jehlou lacinou frašku, jakých už v USA spatřilo světlo světa na stovky, ne-li na tisíce, a které zaplavují evropský filmový/TV trh jako mor na úkor kvalitní domácí evropské produkce z dob minulých, která je tím pádem velice omezená či zcela nedostupná!  ...Kingsley je skvělý herec, ale zároveń i podřadný šašek, který, jak vidno, bere vše nezáležně na kvalitě = hlavně že to sype! ...Koment uživatele "verbal" ve stylu "expect NO MERCY" trefil přímo do černého! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opulentní minisérie, která v popředí asi tak tří reálných historickýc postav rozjiždí intrikářskou show stylu džejárovskýho Dallasu. Nebýt pár eRkových řezeb a sladké Sibylle Deen, bylo byl to asi nepozeratelné, a to i díky příšernému českému dabingu, ale tahkle jsem u toho kupodivu vydržel všecky tři díly. Doporučit nemůžu, tohle může být dle subjektivních preferencí od jedné do čtyř. Za mě 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako jo, ono to nemá úplně špatnou výpravu co se exteriérů týče a má to super herce, ale úplně tomu chybí takový ten správný historický vibe. Ten Egypt totiž absolutně nepůsobí jako Egypt. Kulisy vypadají hodně papundeklově, postavy jsou celkem ploché, scénář dost nezáživný a celé je to neúměrně dlouhé. Minimum akce a hromada kecání o ničem. Chybí tomu tempo a dobová hloubka. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

No, kdyby to nemělo být o faraonovi Tutanchamonovi, tak by to možná nebyla až taková hrůza, jelikož je to pěkné, líbivé a barevné... (tak proč, k čertu, musí být barevný ještě Haremheb??? Už se k tomu sice vyjádřili kolegové misterz a beckett51, ale pro mě osobně je tohle zcela a absolutně neodpustitelné udělat z posledního faraona XVIII. dynastie v nejlepším případě Nubijce). Celé mi to připomíná pokus Italů a Francouzů s Odysseem, s tím rozdílem, že princ Télemachos byl mnohem hezčí, ale na projekt vynaloženo mnohem méně peněz. Když si totiž odmyslíme výpravu a barvičky, dostaneme děsnou (s prominutím, ale fakt se to nedá jinak nazvat) sračku, a asi jsem už dost velká, abych si příště, až uvidím, že se tvůrci z po za Atlantiku rozhodli natočit něco z počátků evropských dějin (Egypt sice leží v Africe, ale rozhodně je kolébkou evropské civilizace), uvědomila, že pro mě prostě platí zákaz zhlédnutí. Tohle je sice lepší než Pompeje a kolega misterz má pravdu, že je to fiktivní příběh zasazený do historie, jenže (bohužel) rozhodně ne starověkého Egypta, s ním to má společné max. jména. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Skutočný Tutanchamon (Avan Jogia) nebol bezdetný, ale mal tri dcéry, z ktorých žiadna sa nedožila dospelosti. (Arsenal83)
  • Napriek tomu, že Tutanchamon (Avan Jogia) je ukázaný ako mužný a bojovný človek, bitiek sa s veľkou pravdepodobnosťou nezúčastňoval. Tutanchamon mal na jednej z chodidiel zdeformovanú kosť, možno geneticky, čo pravdepodobne spôsobilo, že kríval. Bol pochovaný s mnohými palicami, ktoré sa používali na podpieranie pri chôdzi. (Arsenal83)
  • Vo filme sa Tutanchamon (Avan Jogia) stáva čoraz menej nábožensky založeným a viac sa zameriava na to, aby ho ľudia uctievali ako faraóna. V skutočnosti však obnovil tradičné, polyteistické náboženstvo Egypta po tom, čo jeho otec Achnaton (Silas Carson) spôsobil revolúciu v krajine tým, že ju prinútil k monoteizmu a starých bohov uctieval. (Arsenal83)

Reklama

Reklama