Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Netuším ako niekoho mohlo napadnúť, že človek, ktorý nedokáže natočiť obstojný ani nízkorozpočťák vo svojom domácom žánri, by zvládol ukočírovať niečo tak zložité ako je film pre deti a ešte fantasy! Eli Roth je najhorší súčasný hollywoodsky režisér. Keď už neviete k dobrému výkonu priviesť ani Cate Blanchett, tak ste proste sráč a loser. Okrem toho, ten film nemá tempo, a jediná zaujímava postava bol Azazel (démon, na plátne tak 15 sekúnd). Pokiaľ nemáte vyslovene obsesiu na strašidelné domy a hrané filmy pre deti z nemeckej produkcie, nestrácajte s touto zbytočnosťou čas. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Čarodějovy hodiny mě nasraly. První půlka je totiž výborná, skvělá tajemná atmosféra vzešlá z koktejlu fantasy, pohádky a klasického universalovského hororu šmrncnutého Poem, se zábavnými postavami a správně ujetým smyslem pro humor. Když pominu těch pár motivů, co to vyloženě vykradlo z filmových Harry Potterů, jsem nic podobného už dlouho neviděl. Jenže Eli Roth je prostě šupák, co si ani nedokázal sehnat pořádného scénáristu, takže se z filmu nakonec místo motýla vyklubala hloupá a nudná můra, která když neví, co s postavami nebo příběhem, ústřelí k humoru dětí na prvním stupni základky. Ty tři dávám spíš z objektivity, protože první půlku jsem si fakt užil. Ale subjektivní dojem z celého filmu je absolutní zklamání. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Občas aj dobrí herci ako Jack Black alebo Cate Blanchett natočia kravinu, ako v tomto prípade napríklad. Mám rád fantasy, no toto bolo naivne slaboduché ešte aj pre malé deti. Jedinou záchranou tu sú celkom slušné vizuálne efekty a občasný šplech Jacka Blacka. Inak to nestojí ani za reč. Podpriemer. 40/100 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem chtěla zajít do kina, nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala, Snímek cílí spíše na mladší diváky, což je pochopitelné, viděla jsem tam malinko inspirace z Harryho Pottera a Narnie, ale namixované je to akorát a místy je to i originální. Spojení Jacka Blacka a Cate Blanchett bylo na filmu nejlepší, jejich škádlení, ošklivé přezdívky a pošťuchování mě bavilo po celou dobu. Hlavní postava Lewise mě naopak moc neuspokojila, herec Owen Vaccaro není natolik dobrým hercem, aby mě zaujal a pobavil. Místy mi přišel až moc hysterický a otravný. Triky jsou skvělé, příběh slabší, ale koukat se na to dá. První půlka je dokonalá, postupně poznáváme tajemství a kouzla, druhá půlka je zvláštní a divná, spíše se to přiklání k trapnosti, proto volím zlatou střední cestu hodnocení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl ještě před nedávnem, že Eli Roth jednou natočí rodinou fantasy „pohádku“ komedii s jemným hororovým nádechem, asi bych mu jen pobaveně poklepal na čelo a řekl, že je blázen. Tenhle chlapík je prostě z jiného těsta a jeho hlavní doménou jsou kousky plné brutality, morbidních situací a do jisté míry i zvrácenosti. Jenže teď prostě vsadil na jinou kartu a jak se zdá, docela se mu to vyplatilo. Jen si nejsem jistý, jestli potěšil své fanoušky. Já tedy z tohoto filmu zrovna moc nadšený nebyl. Mělo to takový připitomělý příběh, plný kouzel, zářivých efektů a boje dobra se zlem, ale po hororové stránce to teda dost skřípalo (jako zrezivělé péro v těch hodinách). Důraz tu byl kladen především na komickou stránku, humorné scény (jenž pobaví hlavně malé děcka), slovní přestřelky mezi dvojicí dospělých kladných hrdinů – strýček Jonathan a hodná čarodějka Florence, no a to vše na úkor ponuré atmosféry. Přesto se film mohl opřít hlavně o herecké výkony Jacka Blacka (který sice není zrovna můj oblíbenec) a Cate Blanchett, která je s přibývajícím věkem stále více půvabná a já si tedy její přítomnost náležitě užíval. To je taky hlavní důvod, proč jsem schopný akceptovat tento kousek, bez zbytečně znevažujících výtek. Ono když se na něj budete dívat někdy o víkendu i s dečkami, tak si u toho alespoň odpočinete a oni se zabaví (no a ani nepřijdou k nějaké psychické újmě). 50% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)
  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama