Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (360)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pomerne oddychový film, ktorý neohromí a neprekvapí, ale dostatočne zabaví. Scenár aj celková kinematografia je pomerne jednoduchá, okrem možno úseku 10 minút, keď Stephanie vyšetruje mimo manželskej vily, sme v podstate celý čas v tých istých interiéroch. Filmu však takáto pomerne minimalistická produkcia neuškodila, práveže vytvorila takú príjemnú komornú atmosféru. Opäť som však nie úplne stotožnená s dĺžkou filmu. Pridlho vytvára atmosféru, ktorá potom pomerne rýchlo upadne. Výber soundtracku sa mi však veľmi páčil, podobne i herecké obsadenie. Škoda, že Blake Lively, ktorá rolu zvládla dokonale, sa v nej neukázala vo filme dlhšie. Naopak, Anna Kendrick mi pripadá, že vo skoro všetkých filmoch hrá rovnakú postavu. Predpokladám, že sa do týchto "prostorekých" hlavných hrdiniek hodí a preto ju často obsadzujú, ale keďže som to už niekoľkokrát videla, začína sa mi do týchto úloh škatuľkovať, čo nie je práve najlepšie. Napriek tomu to bolo príjemné, 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Simple Favor" bolo vcelku očakávané filmové dielo. Sľuboval som si zaujímavý thriller s dvoma talentovanými dámami v podobe Anny Kendrick a Blake Lively. A reálne to od filmu aj diváci dostanú. Najväčšie prekvapenie je pre mňa asi fakt, že tento film režíroval Paul Feig. Nemôžem povedať, že by som jeho filmy nemal rád. Práve naopak. Len mi príde viac človek zameraný na komédie. A tento film je predsa len niečo trošku úplne iné. Každopádne si rozoberme pozitíva. V prvom rade je to podľa mňa fantasticky natočené. Film vyzerá bohovsky, skvele sa naň pozerá a plynie veľmi dobrým tempom. A za to všetko vďačíme podľa mňa naším dvom hlavným hrdinkám Stephanie a Emily. Anna Kendrick tu podľa mňa podáva herecký výkon jej kariéry. Má veľký priestor, vie sa v ňom orientovať, jej postava má charizmu a najmä do toho dáva tú svoju osobnosť, ktorá Stephanie veľmi pristane. Blake Lively je tu v role veľmi mysterióznej dámy, ktorú je zaujímavé sledovať. A je super, že jej plány odhaľujeme len veľmi postupne. To je skvelé. Úprimne mi to dosť pripomenulo sledovanie "Gone Girl". Podobná atmosféra, ktorá z toho urobilo skvelé sledovanie. Plus tiež je super, že je tu v úplne inej role, než sme zvyknutí. A sedí jej to. A nakoľko obe dámy sú hlavnými ťahúnmi, tak je super, že toto dostali na správnu úroveň. Okem toho mal film vynikajúci soundtrack. Až na jednu skladbu. Ale inak vynikajúce. Plus musím povedať, že napriek tomu, že ide o relatívne komplikovaný príbeh, tak sa to dá veľmi dobre sledovať a nestrácal som sa v tom. Osobne film odporúčam vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film Zmizelá změnil veškerý můj přístup k filmům. Neustále jsem čekala, kdo s kým a proti komu je. Výsledné řešení mě překvapilo, ale zároveň mě strašně naštvalo, že porušili jeden z Knoxových zákonů, protože to prostě vůči divákovi nebylo fér. Líbilo se mi herecké obsazení, protože Anně a Blake to prostě spolu funguje. Vlog pro mamky, který vedla Anna Kedrick, mi mimochodem přišel zvráceně vtipný. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že takovou pecku natočil ten samý člověk, který byl podepsaný pod tou megasračkou Krotitelé duchů. Simple Favor je naprosto výborná věc, která mě do sebe vtáhla takřka od první minuty a nepustila téměř až do konce - toto je jeden z těch filmů, u kterých mi je líto, když končí (ty necelé dvě hodiny utekly jako nic!). Na tom filmu se povedlo snad vše - naprosto úchvatná dvojka Kendrick & Lively je absolutně bezchybná, děj je neuvěřitelně zábavný, hraje u toho super soundtrack, a jako třešničku na dortu to má i výtvarně skvěle udělané úvodní i závěrečné titulky. Zamrzelo mě u toho asi jen, jak moc je ten film multikulti, roli Seana bych si dovedl představit obsadit někým vhodnějším (Henry Golding je v té roli herecky dost tragický), a nesedl mi moc ani závěr, v němž podle mě došlo k propadu úrovně, kterou si film jinak držel celou dobu (a přišlo mi absurdní, aby Emily takový náraz autem vůbec přežila, natož aby po něm byla takto v pohodě; ostatně už ten šroubovák před tím by jí podle mě z obličeje udělal dost možná větší fašírku, než byl ten jeden monokl, navíc je to téměř doslovná vykrádačka Zmizelé). Jinak jsem si ten film užil mírou naprosto vrchovatou - a hned jsem u toho dostal chuť na dobře vychlazené martini. UPDATE 28.8.2019 - Na druhé zhlédnutí už mě to tak nebavilo jako poprvé, přece jen když člověk zná rozuzlení, už to nějak není ono. A zrovna ten závěr mi fakt přijde dost hrozný, minimálně v tom, jak jeho potřeštěná komediálnost kontrastuje s relativně vážným předchozím dějem (byť i ten byl občas zlehčen různými komickými dialogy). Možná že to nevyvážené míchání komediálního s kriminálním žánrem je hlavním důvodem, proč je zde ten film v modrých barvách. Plus některé herecké výkony jsou skutečně dost hrozné. Celkově si ale stejně myslím, že to není špatný film, na což usuzuji třeba i z té narážky na film Ďábelské ženy, který v jedné scéně zmíní Stephanie (teď samozřejmě pomíjím to, že taková postava by podle mě ten film nemohla znát ani ve snu). Navíc ona je zde tak neuvěřitelně sympatická a Blake Lively zde nosí tak úchvatné kostýmy, že je obě prostě nejde nezbožňovat. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Thriller se vším všudy, bohužel všechna překvapení a zvraty už jsme nesčetněkrát viděli někde jinde, takže zkušeného diváka neohromí. Přesto především díky výbornému tandemu Kendrick-Lively jde o zábavnou podívanou, která rozhodně nenudí. Všichni a všechny ostatní jsou pouze do počtu, tyhle dvě mladé herečky ovládly celou stopáž. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy od Darcey Bell, avšak ve spoustě částech se od své knižní předlohy liší. Zejména závěry obou děl jsou naprosto odlišné. (zajda404)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2018 v New Yorku. (Varan)
  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)

Reklama

Reklama