Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. A je hlúposť aby som tu rozpisoval veci, nech to nikomu nepokazím. Každopádne, hudba, scenár, formálne prevedenie a herecké výkony na jednotku. Napätie funguje. Rovnako aj dávkovanie informácií. Myslím si, že mnoho filmov sa pokúšalo o podobný koncept ale z môjho pohľadu je tento v rámci vnútorného fungovania a stotožnenia sa s hlavnou postavou veľmi uveriteľný a dramaticky zaujímavý. Určite stojí za videnie. Taký ten malý veľký film, ktorý prešumí kinami bez odozvy pričom uprostred plejády nezaujímavých blockbusterov značne vyniká. Low budget Gone Girl. A Asian people rules! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Forma vyprávění skrze obrazovku počítače není sice už tak originální, ale pořád dostatečně neokoukaná. Byť tedy většinou užívaná pro vyprávění béčkových hororů. Searching je ale nefalšovaná detektivka, která po kratším úvodu nabírá ohromné grády a postupné odhalování celého příběhu a jeho gradace je skutečně jedna velká radost. A mimoto je tam cítit i smysl pro detail, který přidává i další na první pohled ne až tak postřehnutelné drobné vrstvy, díky kterým je celé zpracování ještě o něco uvěřitelnější. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý thriller o otci, který pátrá po zmizelé dceři a hlavním nástrojem je pro něj počítač a telefon. Film není nijak akční, ani vyloženě napínavý, ale komorní pojetí, kdy ve většině případů sledujeme pouze hrdinu a obrazovku počítače je natolik zajímavé, že filmu odpustíte i pomalé tempo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si na zvolený formát musel chvilku zvykat, ale to si celkem záhy sedlo, protože po dívčině zmizení nabral děj velmi solidní spád. Bylo to napínavé, emotivní a v závěru přišlo překvapivé rozuzlení. Tradiční poselství o škodlivosti sociálních médií nebylo v tomto případě divákovi nějak násilně podsouváno, což je také dost výrazné plus. 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku a jeden z nejlepších kriminálních média-sociálních thrillerů vůbec. Celý film se odehrává pouze na ploše PC a občas za pomocí kamery či mobilu, což velmi přidává na autentičnosti a věrohodnosti a vypráví příběh o holčičce, která záhadně zmizne a její otec se pokouší vypátrat, co se jí přihodilo. Dozví se informace, které o své dceři absolutně netušil a místy je film opravdu emocionálně zdrcující a chvála patří i scénaristovi, který si pro diváka připravil pěknou dávku brutálních zvratů ( Všechny neočekávané a šokující zároveň) a největší potlesk patří samotnému finálnímu rozuzlení alá „Saw“, při kterém jsem téměř nedýchal a nepamatuji se, kdy jsem naposled viděl tak neskutečně promyšlený, překombinovaný autentický thriller. Velmi napínavé, neskutečně strhující, poutavé a nekompromisně pohrávající se s divákem.John Cho to zahrál s grácií. Bravo nářez jak svině! 90% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V jednej zo scén na začiatku filmu je možné vidieť aktuálne témy v pravom hornom rohu obrazovky na Facebooku. Jednou z tém je jednoducho "Šaty". Toto odkazuje na fotografiu šiat, ktorá sa vo februári 2015 stala virálnym hitom na internete, keď diváci nesúhlasili o tom, či sú šaty čierne a modré alebo biele a zlaté. (Pat.Ko)
  • Keďže tento film prebieha na falošnej počítačovej obrazovke podobne ako predchádzajúci film Odobrať z priateľov (2014), v prvej scéne na Facebooku je malý odkaz na ten film. Meno "Laura Barns," postavy z filmu Odobrať z priateľov, sa objavuje v pravom hornom rohu obrazovky ako aktuálna téma. Bolo to zobrazené veľmi krátko. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama