Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som si povedala - aké jednoduché a primitívne. O čom budú ďalšie časti? Nakoniec ma pobavilo práve to, že som sa mýlila a nesprávne som si vytvorila názor. Musím uznať, že „ohnivko v reťazi“, ktoré ma spočiatku rozčuľovalo – teda postava Marie Adler, ma nakoniec pacifikovala najviac a vďaka hereckému predvedeniu Kaitlyn Dever minisériu hodnotím vysoko. Páčili sa mi aj obidve vyšetrovateľky, nepôsobili na mňa prefeminizovane. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V první řadě se chci rozčílit nad tím, že se něco takhle ohavnýho a nelidskýho na tomhle světě vůbec děje. Ale nedá se před tím zavírat oči, musí se o tom mluvit, řešit se to, předcházet tomu. A já si nedokážu představit lepší a údernější způsob, jak tohle nepěkný téma ve společnosti otevřít. Zahrané je to naprosto božsky a přesvědčivě. Cítila jsem spolu se znásilněnými ženami bezmoc, jakou ani slovy nedokážu vyjádřit. Za mě excelovala především Merritt Wever v roli vnímavé detektivky. Už v momentě, kdy poprvé vplula na scénu jsem si ji zamilovala a vlastně mě celou dobu nutila prohlížet si ji s obrovským respektem a obdivem. Líbily se mi dialogy mezi ní a manželem, její parťačkou (která byla mimochodem taky super), obětmi a zbytkem týmu. Ale nebyla to jen ona, kdo působil opravdově. I oběť ze všech nejsmutnější zahrála Kaitlyn Dever dokonale. Ve zkratce, jedna z nejlepších krimi záležitostí, co si vybavuji. 5* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Zajímavá osmidílná minisérie! Zkouknuto během dvou dní. První díl mě bavil hodně. Mám rád všelijaké vyšetřování, soudní scény apod. Téma znásilnění je velmi časté téma, zde to bylo reálně, drsně, a i smutně sehrané – myslím hlavně ty osudy těch nebohých žen.  Postava mladé Marie byla zajímavá, postupem času se odkrývalo, co je vůbec ta holka zač … Ostatní případy znásilnění byly rovněž zajímavé, ale ne tak jako ta Marie. Ústřední dvě vyšetřovatelky byly super – nedalo se jim nefandit. Co k tomu víc dodávat? I po detektivní linii to bylo dobře zvládnuté. Jen ta první půlka epizod mě bavila víc, pak se to trochu, a to především díly 5 a 6 táhlo, ale velká nuda rozhodně nehrozila. Finálním dílem se to pěkně uzavřelo, i to závěrečné poděkování Marie po telefonu té policistce mi přišlo pěkné. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

„Jezděte na motorce, zachráníte životy“. Předně jsem rád, že ústřední detektivní duo tentokrát nenaplňuje to lety prověřené schéma, že geniální vyšetřovatel musí být alkoholik, mít navíc obří problémy s rodinným životem a být celkově tak trochu nesnesitelný pro své okolí. Obě dámy si k sobě sice cestu nacházejí postupně, ale vývoj jejich vztahu je jedním z nosných bodů celého vyprávění. Navíc Toni Collette tu má prostě perfektní roli, kterou si zcela nepokrytě užívá. Celou sérii bych charakterizoval jako skvěle komplexní rekonstrukci otřesných událostí, kde se tvůrci nebojí poukázat na limity systému, který by měl (alespoň tedy v mém stále idealistickém pojetí světa) pracovat především pro ty, kterým bylo objektivně ublíženo. Silným poselstvím je také nutnost sdílení informací mezi různými úřady, které může (když funguje) potenciálním obětem pomáhat nebo (když nefunguje) až děsivě zvýhodňovat pozici pachatelů. Nejde to až tak na dřeň jako třeba první řada True Detective (což vzhledem k námětu ani dost dobře nejde), ale z hlediska postupu vyšetřování je to taková krásná „pure kriminálka“ se zajímavou dvojicí ústředních vyšetřovatelek. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama