Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ona je to v podstatě normální dobrá britská komedie, ale Beatesáci to všechno o třídu pozvedají a hudba je úžasná (And I love her, All my love I ´m sending to you, A hard day´s night, Can´t buy me love). Nejvyšší hodnocení dávám za to, co bych nejspíš nazvala umělecký dojem: film, pro který miluju šedesátý léta. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vlastně úplně o ničem, ale jde o Beatles a to stačí :) Holt někdo přemýšlel takto: Když nám Brouci vydělávaj na poli hudebním, proč by nám nemohli vydělat nějakou tu libru i na poli filmovém? A nápad byl na světě. Abych pravdu řekl, tenhle film by se mi nikdy nelíbil, kdyby tam nehráli Brouci. A to mě přivádí do situací, že jde o notoricky známé osobnosti s notoricky známou hudbou a já je vidím v běžných situacích chovat se jako lidi... to je v současné době opět zživotňuje (3 z 4 jsou už ve věčných hudebních studiích). Dokonce se mi zdá, že minimálně dva Brouci umí slušně herecky zahrát, hmm... ()

Reklama

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

U Hepl! jsem nervózně zarýval nehty do sedačky, u A Hard Day's Night jsem se konečně dočkal Svého: The Beatles se svými největšími šlágry, vřeštícími fanynkami a slávě, jež z daleka překročila hranice Starého kontinentu. Úloha 'dědečka' byla poněkud groteskní - alergii jsem si sic neuhnal, ale ještě pár týdnů budu pčíkat jen při pouhé vzpomínce na tohoto seniora. 75% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)
  • McCartneyho dědeček (Wilfrid Brambell) v suterénu divadla napodobuje podpisy The Beatles na fotografiích. Podobnou věc prováděli při první návštěvě USA v letadle cestovní manažeři Neil Aspinall a Mal Evans, kteří také napodobovali podpisy The Beatles pro americké fanoušky. (Robbi)

Reklama

Reklama