Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Barry Levinson .. Film mne místy slušně nudil. Nejslabším článkem je dlouhá stopáž do níž je vměstnán poměrně přímočarý příběh o pomstě, který se snaží převyprávět osudy několika grázlů, jimž přes všechnu snahu stejně není pomoci. Slušnou úroveň naštěstí zachraňuje poctivé vykreslení dobová atmosféry a všichni herečtí představitelé, ale ani ti mně netáhnou k tomu, vidět snímek někdy znovu. 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile jednou do mého života vstoupil Scorsese s De Palmou, na nějaké Spáče jsem si už poté nikdy nevzpomněl. Což je ovšem rozhodně chyba, jejich předností totiž určitě není New Yorské prostředí let minulých, ale skvělé pasáže v Ústavu pro chlapce, kde tou dobou slouží záporácká jistota Kevin Bacon. Toho chlapa v záporných rolích já prostě můžu. Samotný soudní proces je pak zajímavější spíše dalším parádním výkonem Dustina Hoffamana. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Andělsky nevinné Hell´s Kitchen řízené korupcí, neadekvátnost trestu vůči zločinu a ztráta dětských iluzí a neposkvrněnosti. Nit motivu pomsty ve stopách Edmonda Montechrousta Dantese se na konci stáčí do přesného kruhu. A Spáči? Dál budou spát při rozsvíceném světle, někteří navždy a snad pokojně.. Sleepers mi přišli jako mix Příběhu z Bronxu, Shawshanku a Tajemné řeky a co si budeme nalhávat, všechny tyto tři filmy měly lepšího režiséra, než je Levinson, nicméně abych Barrymu nekřivdil, bariéra mezi jeho stylem a mnou byla u adaptace Carcaterrova „maybe true story“ takřka nepatrná. Za dvojakou scénu dotazovaní svědka obhajoby žalobcem bych ho dokonce i pochválil, i když padre Bobby si to za svůj výkon zaslouží víc.. Když máte levý profil sadistického pedofila a pravý úchylného pederasta, to se vám to hraje, že pane Bacon.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní podívaná zahraná herci jako je De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt a malou roličkou Dustina Hofmmana. Podle skutečnosti vyprávěný příběh chlapců, kteří zkusili hodně a pro které byl natočen tento film. Musím uznat, že se režisérovi povedlo trefit vše přesně a nebýt toho, že jsem druhý den viděl Rekviem pro panenku dal bych asi 5*, ale nedám. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Detski hrdinovia a ich sarapatky, az kym sa nestala tragedia ma bavila a bola velmi zaujimavo natocena. Avsak od chvile, ked su styria hrdinovia dospeli sa reziser Barry Levinson rozhodol natocit dramu, kde sa ich cesty rozdelili a kde dvaja z nich budu pripravovat neprehladny plan na pomstu a nielenze je neprehladny, ale je trosku i nudne natoceny a preco? Pretoze ja ako divak som mal jednoducho problem zapamätat si mena roznych postav a tym padom som rafinovany plan na pomstu pochopil az na uplnom konci filmu, co bol mozno aj zamer rezisera, ale mozno je to aj moj problem a nie chyba rezisera, tak preto davam 4*, lebo ten zaver nemal chybu. Takze strucne povedane, je to kvalitna drama s hviezdnym obsadenim, len tie posledne dve tretiny filmu su trosku natiahnute, je tam vely dlhych dialogov, ktore ma az tak nezaujali, ja by som to na Levinsonovom mieste trosku zostrihal a natocil zrozumitelnejsie, vtedy by som dal 5 *... 06.10.2010 _______ Brad Renfro - (Mladý Michael Sullivan) +++ Brad Pitt - (Michael Sullivan) +++ Joseph Perrino - (Mladý Lorenzo Carcaterra) +++ Jason Patric - (Lorenzo Carcaterra) +++ Kevin Bacon - (Sean Nokes) +++ Robert De Niro - (Otec Bobby) +++ Minnie Driver - (Carol Martinez) +++ Dustin Hoffman - (Advokát Danny Snyder) +++ Vittorio Gassman - (Král Benny) +++ Jonathan Tucker - (Mladý Tommy Marcano) +++ Billy Crudup - (Tommy Marcano) +++ Geoffrey Wigdor - (Mladý John Reilly) +++ Ron Eldard - (John Reilly) +++ Produkcia: Barry Levinson +++ Hudba: John Williams +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)
  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama