Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou je bývalý policista John Hatcher, specialista na boj s překupníky narkotik, znechucený životem i svou prací, plnou brutality a smrti. Od jeho úmyslu skončit s marným zápasem proti zlu, jej neodvrátí ani jeho šéf, ani pokusy překupníků vnutit mladým dívkám drogy, jichž je svědkem. Záhy se však zaplete do války gangů mezi jamajskými a kolumbijskými překupníky a on i jeho rodina se stávají terčem útoků jamajských gangsterů. John se musí rozhodnout a jeho rozhodnutím je boj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Figu 

všechny recenze uživatele

Muž s cejchem smrti je samozřejmě jeden z klenotů, co kdy vůbec natočil Steve a pro mě osobně má pozici na špičce béčkových akčňáků! Když vidím copatýho, drsnýho Johna Hatchera, přepadává mě nostalgie jak bič a mám pocity slávy, kdy jsem opravdu pyšnej na to, co tenkrát Seagal dokázal! Svižnej příběh, parádní souboje, nezapomenutelný hlášky - "Tak co? Myslel si, že je neporazitelnej a druhej, že umí lítat. No a? Oba se spletli!"... Film se vším všudy! Navíc, když nebudu počítat Chada a Alexe z Dvojitýho zásahu, tak zde vidím určitě ty největší jednovaječný hovada v podání Basila Wallaceho! Ovšem nikdo neví, jestli Screwface nebyl z trojčat. 90% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ano, byly doby, kdy měl Steven Seagal ještě formu a kdy hrál hlavní role ve filmech, které byly z produkčního hlediska solidně zajištěné. Bohužel jen a pouze ve srovnání s jinými seagalovkami lze Muže s cejchem smrti označit jako nadprůměr. Jinak jde o zoufale utahanou podívanou, v níž se vyprávění potácí odnikud nikam, nerozpracovává nadhozené motivy (vztah Hatchera k jeho rodině, osobní msta) a ani se nesnaží v divákovi vyvolávat napětí. Vytknout lze i krajně exploatační zachycení komunity jamajských drogových gangů, jehož členové jsou v duchu xenofobních stereotypů vylíčeni jako banda iracionálních a démonických primitivů vyžívající se v brutálních kvazináboženských rituálech. V akčních scénách zaujmou konkrétní bojové techniky, inscenačně jde ovšem o rutinní průměr. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Muž so znakom smrti" je stereotypný film Stevena Seagala, skrz naskrz. Či už v dobrom alebo zlom. Je to v podstate rovnaký ako každý iný film, ktorý na začiatku svojej kariéry natočil. Nechápte ma zle, pretože nehovorím, že je to zlý film. Nie, nie, vôbec nie. V skutočnosti je to príjemný film s veľmi kýčovitým hrdinom. 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes, pri pohľade na Stevena a jeho staré filmy mi až srdce plesá s akou radosťou sa na ne pozerá. Takže dvíham hviezdičku, aj keď úplne nespravodlivo voči iným béčkam. Ale je to tak, navyše záporák Screwface ajeho voodoo somariny sa mi zapísal medzi záporákov dosť znamenite a akcia je lahodiaca. 70%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Akčňák, ve kterém být Seagal ještě mladý, štíhlý a rychlý. Já říct mohl bych, on být plný energie. I takový já vidět tento krimi thriller, který já mít před několika lety za modlu, kdy obdivovat umění tohoto boje. Ikdyž přiznat, v té době se trochu bát drdů. :-) Ale jo, na tohle byla ještě radost se dívat. "Myslel si, že je neporazitelnej a ten druhý, že umí lítat..." :-) 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Basil Wallace (Screwface) a Michael Ralph (Monkey) majú jamajský pôvod aj v skutočnosti, nielen vo filme. (m.a.t.o.)
  • Jméno Screwface je možné přeložit jako „křivá tvář“, což naráží na vzhled Screwface v tomto filmu. (Simex_)
  • Zločinec Screwface (Basil Wallace) použije na kletbu voodoo tři fotografie. Na první je Steven Seagal v době, kdy mu bylo 10 let, na druhé je v období, kdy odcestoval do Japonska, aby se zde učil bojová umění aikido, a třetí fotka pochází z filmu Nemilosrdná spravedlnost (1991). (StevenW.)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama