Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (154)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Darkness was the dictator. Brad Pitt produkuje v pozitivním slova smyslu srdcervoucí drama, od kterýho sem teda čekal úplně jinej příběh - je určitě dobrý si nic nezjišťovat předem. Po první vyčerpávající hodině sem přestal počítat, kolikrát mě to už poslalo do kolen, a ke konci pak i počet mrtvejch papírovejch kapesníků. Jinak od filmu, kterej začíná nejsmutnějším songem od dob soundtracku herního Life is Strange, asi nejde čekat úplně růžovoučkej diváckej zážitek... ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Do Beautiful Boye jsem šel tak trochu s předsudkem a očekáváním hodně nízko a možná proto mě nakonec film získal na svoji stranu. Hlavním důvodem proč, je Steve Carell, jehož vztah se synem by se dal přirovnat k mému vztahu k tomuhle filmu. Sledovat Beautiful Boye bylo pro mě jako sedět na houpačce, v jednu chvíli se pocitově vznáším v oblacích a skvěle se bavím a ve chvíli druhou se houpu zatraceně blízko země a těžce se nudím. A takhle pořád dokola, po téhle stránce je film hodně vyčerpávající a lhal bych kdybych neřekl, že se našli chvíle kdy mě úplně ztrácel. Důvod proč jsem s filmem spíš na pozitivní notě je to, že si myslím, že má co říct o vztahu otec – syn. Drogová problematika je taková vedlejší kolej na kterou se film snaží přejíždět, ale moc mu to nejde a pomůže filmu možná tak jedině k více prodaným vstupenkám do kina. Chalamet mě nijak zvlášť nenadchnul a jak říkám, hlavním tahounem filmu je pro mě Steve Carell. Pomalu ale jistě se z něj stává jeden z nejlepších pracujících Hollywoodských herců současnosti a v mých očích nepřestává stoupat. Říkat že film vznikl jen za účelem, aby Carell a Chalamet posbírali Oscary je trochu přemrštěné, rozhodně si myslím, že Groeningen je dostatečně nadaný režisér, který rozhodně netočí filmy jen za účelem, aby jeho herci posbírali ocenění. Chce divákům něco sdělit, někdy se mu to daří lépe, někdy hůře, ale Beautiful Boy jako celek dává smysl a křivdil bych mu kdybych tvrdil opak. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

9/10. Jsou filmy, které jsou tak silné, že se i den po jejich projekci cítíte dojatě a nepustíte je z hlavy. Přesně to se mi stalo i u tohoto filmu. Drogy neničí jen toho, co je bere, ale i okolí, a pokud je bere váš syn/dcera, je to o to horší, že vidíte pomalý rozklad vašeho nejmilovanějšího. A přesně to bylo v tomto filmu zachyceno na výbornou. Musím pochválit jak Steva Carella tak Timothéeho - oba předvedli bravurní výkony. Doporučuji si vychutnat i závěrečné titulky, ta řeč mě chytla za srdce a něco pravdy na ní bude, není liž pravda? ()

sator 

všechny recenze uživatele

Film po mě bohužel spíš stekl.... V závěru filmu se objevují takzvaná "The 3 C's", co znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to Nemůžu to vyléčit Nemůžu to ovládat ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Beautiful Boy, almost beautiful movie, not so beautiful story aneb vezmi loptu, nie drogu. Film, ktorému veľmi svedčí filmový klub a komorná atmosféra nemasového premietania, veľké plátno v tomto prípade môže v porovnaní s displejom/monitorom znamenať rozdiel niekoľkých hviezd. Emočne to síce kúše no neprehryzie sa až k jadru, nie natoľko, aby to diváka citovo ochromilo, avšak Steve Carell a poťažmo aj mladý Timothée Chalamet, no predovšetkým Steve Carell hrajú prvotriedne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama