Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (208)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V úvodných častiach ma film zaujal svojou ponurou atmosférou malého amerického mestečka. V deprimujúcom móde diváka udržoval aj pri pohľade na život Lucasa a minulosť jeho učiteľky. V poslednej pol hodine sa ale všetko pokazilo. Záver bol príliš doslovný, postavy sa správali nezmyselne a (spoiler!) spočiatku OP záporák schytal ponižujúcu porážku od učiteľskej Ellen Rippleyovej, ktorú ako takmer jedinú (okrem jej brata) neroztrhal za pár sekúnd na kusy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[63%] Viděno v kině. Jak jsem očekával, je to takový standartní, jednorázový horor, který se dá bez větších problémů vidět, ale nijak moc neuchvátí. Děj se zdá být zpočátku prostý ničím nezajímavý a tak to zůstane až do závěru. 1/3 filmu mě moc nebrala, pomalé tempo atd, navíc mi vše zde přišlo takové předvídatelné. Naštěstí někde uprostřed se to už trochu vylepší. Máme tu Rkové provedení, takže se tu najde pár krvavých scének. Ta na půdě, kdy to monstrum nemilosrdně napůl sežere tu starší ženu – to nemá chybu. Finále je už takové klasické na poměry těchto filmů, nepřekvapí, ale mě se celkem líbilo. I ta technická stránka není nejhorší. Zejména to ozvučení jistých scén je dobré. K tomu je drsnější momentka ke konci … Herecké obsazení je na tom tak nějak v normálu. Keri Russell mě asi bavila nejvíc. Role jejího filmového bratra mě nebavila a ten dvanáctiletý chlapec jen tak tak. Hudba – docela v poho. Takže na 1 vidění to ušlo; jsou slabší horory v dnešní době. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná, atmosferická záležitosť so všetkým čo k horor žánru patrí. Presne takto si predstavujem moderný horor. Mýtický námet, dostatočne nastolená komorná atmosféra, gore keď sa objaví, prevedené je na nadštandardnej úrovni a vlastne celková forma spracovania spĺňa tie najprísnejšie kritéria. Škoda, že som si túto delikatesu nenechal na večer, možno by to dotiahla k najvyšším métam, pričom ak je toto prvotný pokus pre Coopera v horor žánry, tak to som veľmi zvedavý na nasledujúce dva, ktoré má v merku v budúcnosti. Za mňa veľmi vydarené štyri jagavé .. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Technicky super a přítomnost kvalitních herců potěšila, ale scénář průměrný, bez jediného nápadu, pro který byste si film zapamatovali. A místy i blbý. Podobné téma bylo výrazně lépe zpracováno v The Ritual, a to nejenom v rámci žánrových postupů, ale i v psychologii postav. Slabé 3*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Spojení Scotta Coopera, Guillerma del Tora a folk hororu znělo náramně zajímavě. Po shlédnutí výživného traileru, jsem si Antlers hned šupnul do Chci vidět. Pak přišly první ohlasy, které nadšením zrovna nehýřily. Takže jsem tomu dal čas a počkal si na dabing. Začnu pozitivy. Těmi je jistě výborný casting, kterému vévodí oba klučíci, ale i obsazení ňoumoidního Plemonse a mrchoidní Russel. Prostředí ve kterém se příběh odehrává, je taky skvělé. Málokdo si uvědomuje, že USA má rozlohu jen o chlup menší, než celá Evropa. Přesto skoro každý považuje za typicky americkou krajinu Kalifornii, nebo New York. Oregon je ale v tomto podání spíš ekvivalent Rumunska. Místo, kde se lidem až tak dobře nedaří, kde má příroda navrch a nikomu nepřipadá divné, že její součástí mohou být i potvory, o kterých jsme se v přírodopise neučili. Přestože je to Cooperův první horor, tak atmosféra neprosperujícího města funguje vcelku dobře. Nevidíme žádné afektované postavy, ale spíš lidi, kteří uvízli. Přesto to nestačí. Potíž vidím ve scénáři. Možná dokonce už v předloze. Pokud si odmyslím to chození kolem horké kaše (než se vše rozjede) a budu se soustředit čistě na příběh, tak musím konstatovat, že scénář je vlastně skoro béčkový. O potvorákovi se toho víc dozvídáme velmi nudným způsobem...starý indián ukáže obrázek v knize a lakonicky shrne dvěma větami oč jde. Proti tomu pak stojí v ostrém kontrastu jednání učitelky v závěru, kde působí jako profi neohrožená likvidátorka monster. Autoři se nenamáhají jít za rámec tohoto příběhu...nijak se nepozastavují nad tím, že pokud se ta "kletba" předává dál a dál, tak proč byl doteď klid, resp. proč se někde nekupily mrtvoly. Prostě za houby stojí ta pověst. Nepromyšlená, nepropracovaná a skoro i nudná. A to je vždycky špatně. Překvapuje mě, že si tohle Guillermo del Toro a David S. Goyer nepohlídali. O Wendigo jsem se mnohem víc zajímavějších věcí dozvěděl, až od strejdy Googla. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Vyprávění příběhu o prastaré bytosti Wendigo je v jazyce Ojibwe. Jedná se o jazyk indiánského kmene, který žije v Severní Americe dodnes. (UhLee)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama