Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (499)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele je nepochybně obrovský talent, což ukázal nejen ve svých komediálních skečích, ale také svým hitem Get Out, tedy do US byly vkládány velké naděje, na základě úžasného traileru a pozitivních reakcí od kritiků, ve výsledku lehce rozpačité pocity a film definitivně opět bude rozdělovat na dva tábory podobně jako Mother či Hereditary. Mainstream diváci a teenky mohou zůstat doma, tohle je mnohem náročnější podívaná než se na první pohled zdá a kdo čeká klasický home invasion/slasher/horor bude velmi zklamaný. Největšími trumfy jsou rozhodně herecké výkony, kde Lupita Nyong'o předvádí mimořádný herecký výkon v dvoj roli, skvěle zvládnuté řemeslo, detaily, záběry kamery, vizuál či intenzivní hudba ( I got 5 on it zde zazní 3x a při finální scéně poměrně vyvolává husí kůži) a také velmi odzbrojující a efektivní zvraty, jejichž pochopení Vám možná nedojde hned, ale kreativita se jim upřít nedá ani náhodou. Po hororové stránce US funguje také. Home Invasion je natočen slušně atmosféricky a slasher řádění je celkem brutální, byť na explicitní gore bohužel nedojde. Místy je film podložen i humornými vložkami, které z větší části fungují a nevadí. Lehce zamrzí, že vyloženě creepy film není a chybí zde výrazná pamětihodná scéna, o které by se v budoucnu mohlo mluvit. Mnohým také může vadit, že některé otázky nejsou vyloženy přímo na stůl a jestli to celé vůbec dává smysl je taktéž diskutabilní. Já tomu určitě věnuji opětovné zhlédnutí a ikdyž jsem očekával drsnější a hutnější podívanou, přesto musím uznat, že takhle originálně pojatý a kreativní horor tu nebyl dlouhá léta. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem mě zaráží zdejší pohrdání druhého filmu Jordana Peele. Po až příliš zdlouhavém začátku, kdy jsem se teprve rozkoukával, jsem se cca po hodině naladil na strunu krvelačného zabíjení a odhalování záhady a výborně jsem se bavil. Přijde mi to lepší než Uteč. Tam mě taky více bavila atmosféra než onen vyzdvihovaný politický komentář a kdybych si měl mezi těmi dvěma vybrat, co si znovu pustím, budou to My (akorát ten název mě irituje čím dál tím více). Ano, je to o něco víc doslovné, než by mohlo být, ale na to, že se příliš nevyžívám ve slasherech, jsem byl překvapen jistou rukou režiséra, a samozřejmě profíky, jež měli na starost mix zvuku a střih. Audiovizuálně se jedná o nádherné dílo, které zase jednou zbořilo pokladny kin. A já se těším, s čím dalším novopečený rejža přijde dále. PS : zajímalo by mě, jestli tvůrci notnou dávku humoru zamýšleli nebo byli v kině sami překvapení reakcemi diváků. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne majstrovská kolekcia tradičných hororových rekvizít a trópov, ktoré vytvárajú nepríjemnú až znepokojivú atmosféru. Ale ani tá nedokáže zakryť otrepaný námet. Oceňujem, že Peele sa nezachoval ako alibista a mal tú odvahu naservírovať divákom vysvetlenie a to aj za cenu toho, že to bude totálny bullshit. Vyslovene na palicu je len záverečný zvrat, ktorý nedáva žiaden zmysel, pokiaľ divák nie je podenka, ktorej sa premaže pamäť na zvyšok filmu. A na rozdiel od Get Out je tá sociálna alegória pomerne plytká (We're Americans!). Každopádne ide o mimoriadne atmosferický horor so skvelou remeselnou stránkou, no s nie úplne zvládnutým obsahom a ambíciami. Peele šiel do rizika (dobrým príkladom je obsah prvej tretiny, ktorý by iným vystačil na celý film) a v mnohom sa popálil, no o to sympatickejší je to film. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie na koncept zombie apokalypsy, akorát místo zombies jsou tam zlí dvojníci. Nepochopil jsem to, protože to reálně žádnej smysl ani nedává, ale bavil jsem se náramně.... palec hore za tuhle geniální scénu, finále v backrooms a song Les Fleurs v závěru. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky. Jordan Peele se bohužel nepoučil ze svého předloňského selhání a opět diváka trýzní svým hororovým břídilstvím, nyní dovedeným do samotné krajnosti. Třebaže režisérův debutový snímek Get Out s postupující stopáží nabývá kontur hororového braku, můžeme v jeho úvodu pocítit alespoň jemné vibrace paranoie. Tentokrát však Peele na práci s atmosférou či stupňování napětí zcela rezignuje. Půlhodinové video z dovolené u vody. Střih. Home invasion. Jakožto zdejší hororový expert zřejmě vůbec nemusím dodávat, že obdobné antiklimatické skoky nejenže diváka nevtáhnou do děje, nýbrž dokonce vyústí v jeho totální znudění. Toto gigantické fiasko je dokonáno užitím situační komiky (pro hororový žánr vysoce nevhodným), prostřednictvím které režisér velmi okatě maskuje svou tvůrčí bezradnost. Snímek Us pochopitelně hodnotím odpadem a tak trochu naivně věřím, že se Peele nebude řídit rčením "do třetice všeho dobrého a zlého". ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Když jede celá rodina autem, tak Gabe (Winston Duke) pustí v rádiu píseň „I Got 5 On It“ od Luniz, kterou si následně začnou zpívat. (Yoshimitsu)
  • Virtuální asistentka Tylerových se jmenuje Ophelia, což je jméno pocházejí z řeckého „ophéleia“ a ironicky znamenající „pomoc“. (hansel97)
  • V domě sousedů se pokusí jeden z členů rodiny prostřednictvím hlasového ovládaní zavolat policii a spustí skladbu „Fuck the Police“ od N.W.A. (Yoshimitsu)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama