Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Star Wars, znám Star Wars, ale budu upřímný, seriálově na první díl/pilot, nic moc. Nevím, jestli je to krátkou stopáží, protože o tempu by se nedalo říct, že je pomalé, spíš naopak. Mandalorian je stále v pohybu, bylo představeno několik postav, trochu i naznačena historie hlavní postavy, ale celkově se spíše ukazuje, než vysvětluje. Líbí se mi nádech spaghetti westernů, scifi-retro gadgety a zajímavé reference, kterých na 39 minut bylo velmi hodně a fanouška tak udrží v tahu. Efekty na seriál špičkové, hudba zcela jiná, než na kterou jsme u SW zvyklí. Věřím, že v následujících dílech bude vše lépe vysvětleno a také s přibývajícím počtem dílů bude seriál působit více konzistentně. Moc rád bych tomu totiž dal 5*. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální stránka v podstatě bez výhrad, ale chybí nějaký hlubší příběh a význam. 38 minut dlouhá epizoda, ve které se prakticky nic nestane. Zároveň mám teď pocit trochu klamných upoutávek, co se přímo osoby Mandaloriana týče (když nepočítáme prvních deset minut, nebude to zřejmě takový drsňák, jak by se mohlo zdát z trailerů) ()

Reklama

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase jednou výborné Star Wars! Velice se mi zamlouvá ten komorní přístup. Je vidět, že na tom pracují lidé, kteří mají tuhle látku rádi a jsou sami fanoušci tohoto univerza. Opět tu vidíme řadu příšerek, strojů, a vlastně se to celkově tou atmosférou vrací zpět ke kořenům. Jsem spokojen, už do mě valte další díly! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na mne nijak výrazně nezapůsobil. Spíše jsem se nudila a to i po té, co jsem si na Wikipedii našla, kdo že jsou to ti Mandalorianci (ano nejsem fanoušek ságy Hvězdných válek, líbily se mi jen ty tři původní a pak ještě jakž takž epizoda 1). V prvním dílu mne příjemně překvapil dospělý ráz i vcelku hutná atmosféra, co mne zklamalo, je absence děje a dialogu. Zatím dvě a půl hvězdy. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení. Konečně to není "Disneyovka" pro děti. Správná temná atmosféra. Cítím epizodu IV. Lehký nádech westernu "Firefly". Chci jen delší díly, více temnoty a více všeho =) Hudba mě zatím zklamala. PS: viděno na torrentu :-) P pro zdejší "3D grafiky": Co bylo na té grafice béčkové? a levné? Mně přišly efekty velmi dobrý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama