Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

haluska11 

všechny recenze uživatele

Průměrná telenovela v Netflix pozlátku. Skrze mnohé podobnosti se nabízí srovnání s americkým 13 Reasons Why. Postavy mají o něco větší hloubku a jsou o něco sympatičtější. Vzhledem k tomu, že jde o snobská děcka na prestižní škole, to je ale nutné brát s rezervou. Vysoké nároky okolí a nutnost tajit drtivá tajemství jim neprospívají - a tak se musí s tlakem vyrovnávat skrze drogy, sex, a tak podobně. Diverzita charakterů zaujme - kudos za příběh muslimské rodiny a polygamní pár. Koneckonců je to zábavné guilty pleasure, které po první sérii přejde do absolutně absurdní telenovelové frašky. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Elite je v některých jednotlivostech nejistý, skoro až slabý, ale jako komplex, narativně i charakterově, může konkurovat těm nejlepším (a nejdražším) seriálům současnosti. Španělsko zkrátka boří mýty o nedostižnosti americké hybridní tvorby, a třebaže Elite má řadu hluchých momentů, vyvíjí se pomalu (na vkus mnohých až příliš pomalu) a může mu čas od času chybět dynamika, vyvažuje tyto nedostatky pestrými charaktery, dobovým a velmi inteligentním scénářem a uměním pracovat s emocemi. Díky tomu mu dokážu odpustit i nedostatek odvahy šokovat ve finálních rozuzlení. Zatím dobrá práce. ()

Reklama

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jako Money Heist opět skvělá podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Především mě nalákali herci ze zmíněného seriálu a teď rozhodně občas hodím očko, jestli se nekutí něco podobného. Zejména Herrán, Lorente, Expósito a Pedraza hrají výtečně. Španělština a prostředí Španělska tomu dodává něco, co seriál odlišuje od podobných věcí z USA. Není to klasická high school trapárna. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami a nakonec jsem se rozhodla pro pět. Seriál Élite mi přirostl k srdci, postavy jsem si oblíbila a už teď se těším na další řadu. Příběh je zajímavý a dá se říct i rozzuzlení první řady. Za mě obrovský potlesk za hudbu v seriály, ty songy jsou úžasně zvolené. Myslím, že španělský Netlix zabodovala už teď se těším s čím dalším se vytasí. ()

Aleix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tu konec 6 série. První tři dle hodnocení byly dobrý a pak to šlo z kopce konče poslední sérií ke kámen šuká cihlu ,kámen kámen, cihla cihlu , cihlo kámen s cihlou a kamenem. Trochu utopické představení života teenagerů ,kde o dospělou autoritu nikdo nezavadí ani omylem. První dvě série odstartovaly slibné kariéry novým mladým hercům a bylo se na co koukat a jako fanda seriálu .už doufám že další nevznikne. Z Elite se stalo subnormal. **** za první 3 série a ** za 4-6 , Vyzdvihl bych Miguela Bernardeua ,María Pedraza , Esther Expósito a Aarona Pipera  ( nepřekvapivě z prvních dvou sérií) ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Po vydání 5. série se ve Španělsku strhla vášnivá diskuze mezi fanoušky a diváky o potírání sexuálního násilí v diskuzích a kritikách v pojmu „Blanqueo a la violación“ (natírání problému na bílo). Už tak se jedná o další kontroverzi seriálu, který je kritizován za silnou propagaci homosexuality, užívání drog a násilí mezi mladistvými. (Aleix)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)
  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)

Reklama

Reklama