Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že kritici film totálně strhali a VoD pravděpodobně nepokrylo ani náklady, natož nějaké to Ferrari navíc; já ale nechci být přísný jen z principu...Moc důvodů k radosti mi ale film nedal. Kdo čte mé komentáře pravidelněji, ten ví, že si často stěžuji na zbytečně nafouknou stopáž, která nemá dějové opodstatnění, ale má pouze udržet déle lidi na streamovací platformě či v kině (snad aby se necítili okradení o tolik peněz za krátký film?). A jsem rád, že mohu říct, že toto není případ The Tax Collector, mít to o půl hodiny více, jdu nejspíše na dvě hvězdičky. Horší je, že hodina filmu je naprosto generický příběh z ulice, které má David Ayer tak rád (stejný svět jako Harsh Times a Training day), jež ale absolutně ničím nepřekvapí a snaží se nám pouze přiblížit nijak extra zajímavé postavy (Shia LaBeouf podle mě tu vyšinutost vůbec nemusí hrát) a já se již neubránit rozptýlení mimo obrazovku. Posléze se odehraje několik celkem zajímavých přestřelek, ale na to, jak jsem měl Ayera ve svém soukromém žebříčku ještě před pár lety docela vysoko, je to zkrátka málo a ničím mě to neobohatilo...5/10 ale pochopím i horší vízo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

David Ayer uměl psát a celkem slušně i režírovat, ale poslední dobrý film (i když s výhradami) byla druhoválečná Železná srdce. Od té doby přinesl několik kousků, ale žádný nebyl na úrovni jeho prvních hitů. Tax Collectorem se vrací do vod, které mu jsou nejbližší a překvapivě přináší svůj absolutně nejhorší film. Film, který působí, jako parodie drsných kriminálek (kdy nejlepší kousky přinesl právě David Ayer) a nefunguje absolutně v ničem. Herci se předhánějí v trapnosti, akce se zde prakticky nevyskytuje a přestože se film snaží tvářit děsně drsně (dojde na několik brutálních scén) je film trapný, až je to skoro smutný. Nevím co se Ayerovi honilo hlavou, ale měl by se vzchopit, jinak zde zamíří do černých čísel. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to akokeby sa tvorcovia telenoviel snažili natočiť drsný motherfucker gangsta film, ale prekvapivo to má na svedomí Ayer, ktorý stále nevie nájsť svoju dávnu formu z čias Harsh Times alebo End of Watch. Neviem, čo dopadlo horšie. Kasting? Bobby Soto je v úlohe výbercu dani od gangov nevierohodný a postráda autoritu. Shia LaBeouf mal byť za jeho drsnejšieho parťáka, ktorý by mal naháňať hrôzu, ale pôsobí ako najebaný ratlík, ktorý aj keď kúsne, tak viete, že vám to nijak neublíži. A presne podľa toho aj dopadne. Scenár? Dialógy sú neskutočne komické. Drsné prejavy pôsobia trápne rovnako ako všetci tí potetovaní vylízaní pseudodrsniaci. Pokiaľ vám lezie na nervy omielanie rodiny v sérii F&F, tak tu si okrem toho užijete ešte aj neustále pokrytecké modlenie od tých zabijákov. A réžia? Keď už v poslednej tretine konečne dôjde na nejakú akciu, tak to tiež nie je žiadna sláva. Nič nové alebo aspoň nejakým spôsobom pôsobivé sa nekoná. Ayer sa asi už nadobro vyčerpal. Najviac mi vo filme chýbal poriadny drajv a adrenalínové tempo aké poháňalo Ayerove prvotiny. Tento film má uspávacie tempo, ktoré občas ozvláštnia trápne kecy namachrovaných kokotov, ktorým nielenže nemáte chuť fandiť ale ani vás nebude zaujímať ktorý z nich to nakoniec prežije. Proste sračka typu Sabotage. P.S: v rámci genderovej vyváženosti má najväčšie gule v celom filme ženská hitmanka. 2/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Tentokrát se opravdu nechci moc rozepisovat. Davida Ayera mám opravdu rád, ale holt by si asi měl najít už jiný zájem. Přeci jenom jeho poslední filmy jako Sebevražedný oddíl, Bright apod – to už nebylo ono. A tohle je už úplné ultra céčko. Nebudu to posílat do velkých pekel. S odřenýma ušima jsem mu ty 3* nasázel, ale nevím … Zezačátku to vypadá jako klasická Ayerovka, ale s tím velkým rozdílem, že mi přišlo, jako by to točil spíš nějaký Ayerův amatérský fanoušek. Navíc to není ani snad jen vina Ayera, mělo to menší rozpočet, pár dní se to natáčelo jen a já nevím. Můžu zde pochválit několik drsných scén, a že to nenudilo. První 2/3 téhle záležitosti Ayerovi klasiky pěkně připomínají, ale jen tak na půl. Najde se tu několik trapných rádoby gangsterských scén, hlášek a to je celé. Třeba ten hlůavní gangster/záporák byl neuvěřitelně trapný a né drsný! Hlavní herec Bobby Soto není špatný, ale jeho role mu moc nepadá. Shia LaBeouf má aspoň hustý vizuál, i když také nic moc ….Třetí třetina snímku se už víc rozjede, najde se tu pár vyvražďovaček, některé jsou dobré, ale nic víc film nenabídne. Mohla to být větší sračka, ale Ayer přesto klesá níž a níž. Třeba nás ještě někdy překvapí, uvidíme …. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ubrat stupidní telenovely, přidat to ještě krvavější, temnější a víc "toxicky macho", no a byl by to Ayer (konečně) zpět ve formě. I tak ale fajn odpočinkový béčko - plochý, cool a uspokojivě drsný ve dvou větších přestřelkách, plus charisma LA. V rámci Chicano gangů velmi bledne vedle nedávné art pecky Too Old to Die Young, ale jasně, to se ani nedá srovnat. Shia úplně sprostě brownface (x), tak samozřejmě :D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)
  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama