Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (216)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem se tu jednou fakt parádně zasmál a i mimo tento highlight zde bylo několik úsměvných momentů, ale film je to ve výsledku horší než lepší. Říkám si, kdyby mi bylo 15, možná bych si film dokonce užil. Bohužel však převažovaly velmi trapné scény a dílo uspokojí maximálně sexuálně zvídavé náctileté. Jinak je to hyperkorektní nevtipná chůjovina. Pak je tu ještě jedna věc, důvěryhodnost příběhu. Holčiny představují vzorek školního vyvrhelu, pak dorazí na párty a všechna cool děcka se z nich najednou můžou posrat. 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je teda pravda, že Olivia Wilde je multiinstrumentálně šikovná. Na to, jaké má film téma, se režisérsky drží neuvěřitelně v kramflecích. I ty holky jsou fajn a celé to má takový ten feeling středoškolských amerických komedií. Nebejt těch genderovejch keců a jednoho kluka, kterej kdyby se nepokoušel o tu černošku, tak si myslím, že je ženská, tak bych hodnotil i víc. Holt ale americká popkultura aktuálně mluví jasnou řečí a tak mám pocit, že Amíci na středních školách neřeší nic jiného, než hnutí LBGT a gender. Jo a čeští distributoři si ten název mohli taky tak trošku odpustit...vypadá to blbějc, než to ve skutečnosti je. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělý a chytrý film, který mi neuvěřitelně sednul. Takhle sympatické dívčí duo tady bylo naposledy možná ve filmu Přízračný svět. Těm holkám jsem strašně fandil, jsou to takový dokonalý zlatíčka, který si nejde nezamilovat. Měl jsem rád ale i ostatní postavy, všechny jsou něčím zajímavé a věrohodné, a ten film hýří neskutečným vtipem a skvělými dialogy, a hraje k tomu super soundtrack, a já prostě nemůžu uvěřit, že to natočila ta kočka z hororu Lazarus Effect, u kterého jsem se kdysi klepal strachy (i když největší zásluhy zde podle všeho mají autorky scénáře, který projevuje mimořádné pochopení ke svým postavám, až jakousi něhu - a v žádném případě není k nikomu krutý, a nebojí se občas i sklouznout do vážné polohy). Na 5 * to sice není - občas to tam lehce scenáristicky zaskřípe - ale stejně za sebe musím dát plné hodnocení, protože mě ten film prostě dostal svým obsazením a inteligentním humorem, jakož i tím, že je celý prostoupen výrazným ženským elementem (možná i proto zde takřka absentují jakékoli nechuťárny) a že se scénáři skvěle daří vyhýbat obvyklým žánrovým klišé a že to celé působí autentickým, moderním a svěžím dojmem, jako by člověk sledoval něco nového, což je s podivem, protože filmů ze středoškolského prostředí už existují mraky a zdálo by se, že už nikdo nemůže přijít s nějakým závanem invence. Zde se to podle mě povedlo - a mě to hodně nadchlo a odcházel jsem z kina ve velmi dobré náladě, která se mě drží ještě druhý den. Škoda debilního českého názvu a celkově zpackané distribuce, ale na tom už vlastně nesejde. Pokud by takhle nějak skutečně vypadal reprezentativní vzorek současných amerických teenagerů, tak je to podle mě hodně pozitivní zpráva. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nevěřím tomu, že tenhle počin s absolutně zpackaným castingem může někoho zaujmout. Neříkám to často, ale raději bych se v předvečer všech svatých zúčastnil s bezhlavým Nickem bezhlavého honu, než abych viděl byť deset minut tohoto hnusu. odpad! Celosvětový příjem ke 12. 7. 2019: $21,790,568, což je 3,63 násobek rozpočtu ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde předvědla naprosto sebevědomý debut. V hlavních rolích: lesbická šprtka, mírně zakulacená šprtka. Vedlejší postavy, směsice prapodivných často homosexuálních nebo těžko sexuálně určitelných kreatur. Výsledek? Velmi dobrý. Překvapilo mě jak film dokáže bodovat na komediální i dramatické úrovni. V leccěm hodně podobné se Superbad. Vedle Good Boys další povedená komedie s trošku netradičními hrdiny. Když si to čtu, vlastně to dává smysl. Normálním lidem by se jen těžko někdo smál :) 75% ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)
  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama