Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (452)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobrá dobrodružná podívaná, paroduje akční filmy, snímek se nebere moc vážně -dlouhé, předlohé, 90 minut by stačilo, škoda, že tomu chybý více fantasy prvků, nebo bych si to možná jen představoval jinak/// Tak tohle jsem viděl poprvé. Asi před dvěma lety jsem si to právě ze zmíněného důvodu koupil v bazaru. Dostal jsem se k tomu až teď. Vidět to někdy v době vzniku tohoto filmu (to mě bylo asi jako tomu malímu hrdinovy), tak nestačím slintat blahem. Teď už jsem ale musel hodně chtít, abych si ten film užil. Líbila se mi akce a asi nejvíc odkazy a parodie na jiné akční filmy a akční hrdiny (Stallone, Van Damme). Ubíjela mě však dlouhá stopáž, která je opravdu přemrštěná. Nebýt toho byl by ten film o hodně stravitelnější./// Celkem 59%/// ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční mix komedie, parodie akčních filmů a časové sci-fi, s Arniem v hlavní (dvoj)roli. Tou časovkou mi to připomínalo Návrat do budoucnosti, Arnieho sebeparodií zase Pravdivé lži, no a jinak zde byla spousta filmových odkazů - Spielbergovým E.T. počínaje, Terminátorem pokračuje a Smrtonosnou pastí konče. Zabodoval i Schwarzeneggerův Hamlet ve akčním sci-fi rouše... Hodně mne potěšil i můj oblíbený Anthony Quinn v roli italského gangstera Tony Vivaldiho. Celkový dojem je však bohužel jen mírný nadprůměr, dobrá parodie vypadá jinak. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hSTVmYyk5ro ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co špatného na tom každý vidí. Jde přece o srandu parodicky vystihnout neohroženého a vždy připraveného hrdinu. Jakého si úžasňáka v Arnieho podání. Je to určitě nejlepší Arnoldova komedie. John McTiernan je pro mě umělec, který zaslouží uznání. Tenhle film měl, sice jen pár minutové, hvězdné obsazení. A to je další plus. Jack Slater je mazák. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se fakt musi brat s nadhledem, jinak bude u sledovani clovek trpet. Prakticky prvnich 90 minut je regulerni akcni film, obcas s nakym tim vtipkem a naprosto perfektni akci s hodne vostrym a dobre hrajicim Arnoldem. Pak se dej presune do realnyho sveta a ztraci na zabavnosti, neni tak sviznej a zaverecny moralizovani je na prd. Nejradsi mam Arnolda jako Hamleta, neco tak drsnyho se jen tak nevidi. Ale i tak jsem se skoro furt bavil a 4* si zaslouzi. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že ho nedokázal zachránit ani Arnold vedle všech možných malých, velkých i největších filmových hvězd. Film přišel ve špatnou dobu a byl vysloveně pohádkou, kterou sní každý chlapec, ale každý si v této fantazii představuje něco jiného a prostě to nelze vtěsnat do jednoho filmu. Kdybych snil já o něčem podobném jistě bych raději porazil Arnolda než byl jeho pravá ruka (možná se více hodí pravá půlka pozadí). ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Reklama filmu bola veľkolepá. Okrem akčných hračiek malo štúdio a producenti licenciu na sedem druhov videohier. Rozbehla sa reklamná akcia so sieťou Burger King v hodnote 20 miliónov amerických dolárov, film pre atrakcie v zábavných parkoch za 36 miliónov a NASA film vybrala ako vôbec prvú platenú reklamu vo vesmíre. Na boky rakety namaľovali nápisy "Last Action Hero" a "Arnold Schwarzenegger". Následne sa urobila národná lotéria, ktorej víťazi mali stlačiť štartovacie tlačidlo. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama