Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

celticek 

všechny recenze uživatele

Už trailer na Star wars v Kyjově mě zaujal, takže hned jak byla možnost, jsem to zhlédl. Mirren i McKellen = v pořádku. Ten pomalý rozjezd se mi líbil mnohem více než následující snaha nadžgat do 5 minut celý dějový twist. Člověk si nemůže dát žádné střípky dohromady, ikdyž samozřejmě ví, že k něčemu takovému směřuje, protože to tady už bylo xkrát. Solidní průměr. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si cca v polovině filmu, že vím, jak to dopadne - a ono ne :D Konec byl pro mě totálně nečekaný :) A tedy dost silný...Mirren a McKellen za mě skvělá dvojice, kterou hezky "rozděloval" a doplňoval Russell Tovey :) Mě se moc líbí plakát k filmu...To mě na tom mimo Mirren zaujalo a ten "slizák", kterého si McKellen střihl mi k němu nějak sedí... ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že herecké duo Helen Mirren a Ian McKellen pro mě bylo dostatečným lákadlem k tomu, abych si tohle polo thrillerové drama pustil. Ale po zhlédnutí mi bylo hned jasný, že i kdybych to vynechal, nakonec by to zas až tak velká škoda nebyla. I přestože oba hlavní představitelé byli jaksepatří skvělí, tak první polovina se nejen extrémně táhne, ale zároveň se ji ani moc nedaří divákovi prodat nějakou ucelenou expozici, díky čemuž tak divák trochu tápe a může být zmatený. Nedopomáhá tomu ani fakt, že duch filmu se na mnohým místech nečekaně změní. Nejdřív to působí jako romantická komedie, pak zas jak kriminální thriller. V druhé polovině se to naštěstí zlepší, jelikož motivy postav jsou jasnější, jejich charaktery vykreslenější, tudíž to diváka i více chytne. Ale během té první jsem fakt víc myslel na to, proč naše kočka, která mi během sledování ležela na klíně, je tak rozmazlená a žere jen filé se žloutky. Samotný závěr je pak jak něco s Dannyho parťáků, ovšem postrádá to jejich švih, eleganci a vlastně i logiku. Ve výsledku dost průměrná podívaná, ale hodně ji zachraňuje jak Gandalf, tak i Morgana (holt ještě pár těch čárů umí). Plus i vlastně celá ta pointa by se mi víc líbila, kdyby byla konzistentnější s tempem celého snímku. Chjo. Lepší 3* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Herecky je to samozřejmě fajn a během sledování mi bylo jasné, že se to tady v komentářích bude jen hemžit kecy o "hereckém koncertu" (asi nejotravnější fráze označující kvalitní herecké výkony), ale jinak mi to moc zajímavé nepřišlo. Dějově je to velmi předvídatelné (ačkoli jsem o film nic předem nevěděl) - finální zvrat mi byl jasný dávno dopředu už po několika minutách, co film začal (už samotný titul filmu prozrazuje dost), a byla pouze otázka, jakou motivaci pro chování Betty si scenárista vymyslel - po této stránce mě to docela zklamalo, protože mi celá ta konstrukce přišla strašně nevěrohodná a kostrbatá. Měl jsem proto problém se naplno ponořit do děje, a jen jsem útrpně čekal, kdy přijde ten moment, který jsem celou dobu vyhlížel, a když k tomu konečně dojde, cítil jsem místo satisfakce spíš jen rozmrzení z toho, jak neinvenční to celé je. A když se dívám na to, jak slabé projekty má Bill Condon za sebou, tak už se ani nevidím tomu, že mě i tento tolik minul. Pokud jsem si z toho něco odnesl, tak to je myšlenka, že možná kdyby vznikalo víc filmů se starými herci (osobně bych to jen uvítal), tak by pak třeba nebyli všichni tak na větvi z těch "hereckých koncertů", protože ano, herci ve vyšším věku samozřejmě mají více zkušeností než nějaká 20 letá telata. Btw. tematicky trochu podobná Strachova Klec podle mě strčí Dokonalou lež s přehledem do kapsy. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám podobný styl filmů rád, tak tady je to nuda a šeď. Paradoxně to tu drží nad vodou "důchodci" v hlavních rolích Helen Mirren a Ian McKellen, kteří opravdu umí hrát, ale je to nejspíše jediná kladná věc, která mě k filmu napadá. Co se týče příběhu, tak to tu vyloženě zabíjí fakt, že se celou dobu ví o "dvojité hře" a ve výsledku víte, jak to všechno dopadne. Slabší 3* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama