Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Ava bez soucitu likviduje vše pod režijním vedením Tate Taylora, který se před několika lety zapsal do filmové historie skvělým snímkem Černobílý svět. Ava proskočila do akční žánrové škatulky, která je zcela odlišná od zmíněného Černobílého světa. Film nepředstavuje ve svém žánru nic převratně nového, tak nějak jde o variantu Johna Wicka v příliš těsné sukni s rozparkem táhnoucím se od země k bokům. Jessica Chastain je ve své roli věrohodná a její krvavý make-up pocházející z vlastní či cizí produkce z ní dělá více než jen ženu vamp, která film od začátku do endu vleče na svých ramenou. Spokojenost u filmu nastane rozhodně díky odpočinkové lince, kdy se zrak nechá pohyblivými obrázky unášet a mozek dostane žádaný relax. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic, co by tu nebylo už dříve a (snad s výjimkou filmů Stevena Seagala) lépe. Jessica Chastain bojuje nejen se zabijáky, ale také s blbým scénářem, zbytek obsazení sice v titulcích vypadá fajn, ale ve výsledku je to všechno hlavně promarněná šance. Navíc Tate Taylor neumí natočit ani pořádnou akční scénu, což je u akčního filmu docela špatně. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy Hollywoodsky film po koronavyre. A priserny film, ani  nie tuctovy, ale doslova pruser. Radoby rodinne hodnoty, ktore aj tak nemaju na konci zmysel. Dzesika Chastain  /Interstelalr, martian 2015/ ako 40 ci 50 kilova vrazdedkyna, ktora v pohode sunda 100kg chlapov - na taketo veci - a tu uz musim byt vulgarny, hoci nerad - toto ma nasralo uz v Salt s Endzelinou . Vystrelov minimum, len same rvacky. Este aj ich cholerografia je spatna   : 5 % ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Áno, Ava viac slzí nad svojim civilným životom, ako by sa zaujímala o ten pracovný... ale keď odsunie bokom sebaľútosť a divne vyzerajúcu rodinu, začnú sa diať zaujímavé veci. Farrellovi s Malkovichom by som dopriala väčší priestor a neviem, prečo niekto brble na Geenin monster vzhľad, presne pasuje k jej postave. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

První hvězdně obsazený Hollywood od lockdownu a hned ukázkově špatný, jakých se dostává do kin jen několik a ukazuje se na ně do konce roku prstem jako na jeho největší průsery. Četli to vůbec ti herci, než řekli ano? Malkovich si tady jediný udržuje důstojnost, jeho postava dává jako jediná smysl. Role pro Commona je zlý vtip (když si vzpomeneme jak se vytáhl třeba v žánrově spřízněném Johnu Wickovi 2. Farrellovi hlavní padouch - bezohledný zabiják s nulovou charakterizací - taky vůbec nesedí, a přebotoxovaná máma Geena Davis by možná mohla vzbudit sympatie, kdyby ji to scénář umožnil. Celá ta smutná rodinná linka s problematickou dcerou Jessicou Chastain je však naprosto nefunkční a pouze zdržuje agentské mlátičky a přestřelky, které ovšem taky nejsou žádnou výhrou - pouze akčně doplňují nejohranější možný agentský námět - likvidaci jednoho z teamu nájemních zabijáků. Úplný knokaut filmu ale dává samotná postava Jessicy bez jediné sympatické či soucitu hodné charakterové črty, bez smysluplných motivací pro rozhodnutí z minulosti, které nyní lituje a snaží si najít cestu k rodině. Jakoby měla být jakousi popkulturní antihrdinkou, které máme fandit za to, že po*ere vsechno, čeho se dotkne i čemu se vyhne. Všechno špatně. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)

Reklama

Reklama