Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 6

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (451)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Morbius ve výsledku není až tak špatný, jak všichni původně avizovali, ale současně není rozhodně tak dobrý, jak jsme doufali. V rámci marvelu pak jde jednoznačně o jeden z horších kousků a vlastně s ním má pramálo společného (viz dále), ale v rámci samostatného filmu jde o stravitelný akčňák, který příliš neoslní, ale ani nenudí. Problémem je, že Morbius ničím moc nevyčnívá, a tak půjde pravděpodobně o zapoměníhodnou záležitost, a to z hned několika důvodů. Herecky jde o průměr, masky upírů neoslní, příběh je šablonovitě klišovitý, humor zde úplně chybí (narozdíl od jiných žánrovek…), není zde propojení s jinými postavami, akce není nijak převratná a CGI je ve filmu znásilňováno víc než ministranti v kostele - zpočátku mi to nevadilo, ale postupem času jej přibývalo čím dál víc, až se finále proměnilo v obrovský digibordel. Slow-motion scén se divák po chvíli přesytí a začnou jej taky štvát, záporák je nudný, nevýrazný a bez vykreslené motivace… Jednoduše strašně povrchní záležitost, u které jsem se nenudil, ale kino návštěvu bych nedoporučil. Na poměry superhero movies obrovský přešlap vedle, ale post-credit se mi líbil, a to fakt že dost, tak uvidíme, co zajímavého nám Morbius do budoucna ještě přinese. Každopádně je film dalším důkazem, že Marvel brand není sám o sobě zárukou kvality, ale jde o osobu sedící v režisérském křesle. Původně jsem byl přikloněn k trojce, ale díky zpackanému finále a myšlence, jak dobrý by tenhle antihrdina mohl potenciálně být, zůstanu jen u dvojky… ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scifíčko "Life" od Espinosu malo snáď všetko, čo sa od dobrého scifíčka s hororovým nádychom očakáva. "Morbius", má zas všetko, čo by film obsahovať nemal. Celkom dobrá, digitálna sračka, i keď na druhú stranu, v rámci nejakého nulového očakávania, na jeden krát pri špáraní v riti, dostatočne postačí. Na záver len jedna vec. Je to fakt "horor". Za tie tenisky čo zajebali Smith-ovi na nohy, si tento film iné označenie ani nezaslúži .. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Strašně mě to lákalo po těch ohlasech vidět a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Po dlouhé době fajn kino bez zklamání. Leto jako Morbius i ostatní herci padli na svou roli fakt dobře, překvapil příjemně Tyrese Gibson v roli detektiva. Velké plus je, že film je krátkej, hezky odsejpá, má pěknou akci a parádní atmosféru. Kam se hrabe Venom. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Doktor Morbius sa pokúša objaviť liek na chorobu, ktorá ničí životy všetkým, u ktorých sa objaví. Jeho výskum sa ale zmení na katastrofu, keď látku vyskúša na sebe a po jej aplikovaní sa zmení v monštrum bažiace po krvi. - Režisérov predchádzajúci horor Life sa mi velmi páčil a mal by som si ho niekedy zopakovať, ale na toto sa nedalo pozerať. Zo začiatku to ešte vyzerá znesitelne, ale v okamihu, kedy si Morbius pichne to sérum, sa spustí smršť podradných vizuálnych efektov a v jednom okamžiku je z toho film, ktorý v kinách nemá čo robiť. Komiksy nepoznám a neviem, či je film  zasadený do nejakého špeciálneho univerza, ale budem rád, keď sa tieto priteplené záležitosti budú žánru horor oblúkom vyhýbať. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Nevadilo mi to a neurazilo ma to, ale rozhodne ma to ani nenadchlo. Nemám absolútne jediný dôvod dať tomu 4*, ale pravdupovediac ani dve. Herci fajn, občas do toho (vzhľadom na predpotopný scenár plný prastarých a prastrašných klišé) šli až podozrivo naplno (Leto si to rovno aj produkoval), hoci treba dodať, že ďalší značne bizarne (Smith). Potitulkové scény zaujímavé v zmysle, že naznačujú príchod Sinister Six, ale mňa otravovali, keďže príchod Sinister Six avizoval už druhý Amazing Spider-Man z r. 2014 a nič z toho nebolo („Čauko, vieš čo počúvaj, mám prosím ťa taký plán, ešte ti to nemôžem povedať úplne do detailov, ale rád by som dal dokopy cca šiestich týpkov, pričom jedným z nich budem aj ja a zabijeme Spider-Mana, o ktorom si nikdy v živote nepočul. Ideš do toho so mnou?“ – „Jasné, že sa pýtaš.“). Akčné scény na jednej strane nudné, na druhej nápadité (áno, dá sa to skombinovať, ak ste dostatočný samovrah). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Morbius se poprvé objevil v časopise „The Amazing Spiderman“ v čísle 101 v roce 1971. (LostRyba)
  • J.K. Simmons původně natáčel scény jako J. Jonah Jameson pro tento film. V době, která uplynula mezi původním natáčením filmu a natáčením filmu Spider-Man: Bez domova (2021), se tvůrcům ukázalo, že Morbius ve skutečnosti neexistuje ve stejném vesmíru jako verze J. K. Simmonse jako J. Jonah Jameson. V důsledku toho byly Simmonsovy scény z filmu odstraněny. (LUKICKK)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama