Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínávé, atmosferické. Skvělé herecké výkony (hlavně John Cusack jede) podtrhují barvitou mozaiku možná až příliš komplikovaného "detektivního" příběhu, kterému paradoxně stojí v cestě ten, kdo ho sám stvořil. Jakkoliv na mě Identita zapůsobila svou závěrečnou pointou, při ohlédnutí zpět je mi z ní spíše smutno - završení mohlo bý podáno mnohem působivěji v duchu detektivek ze staré školy a celku by to uškodilo mnohem méně než rádoby zajímavá žánrová obroda, která působí všelijak, jen ne nenásilně. Skvělá vizuální stylizace, znamenité flashbacky s precizní návazností, hlášky, to všechno dělá z Identity něco víc. Něco, na co si mohla (a moc moc chtěla) sáhnout, ale spadla z žebříku a scénárista jí ještě udupal. Stále však precizních 70%, originalita se cení... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na úvod nového roku, zabrouzdal do časů minulých, což zásadně moc nedělám, ale chtěl jsem pro začátek něco kvalitnějšího. Myslel jsem si, že pointu jsem odhalil už na začátku, ale kdepak. Solidně napínavý Thriller s prvky Hororu s výbornou atmosférou a s perfektním finále, avšak po druhé už bych to asi vidět nechtěl. Jednohubka. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s dost nečekanými zvraty. Ani by mě nenapadlo, že má James Mangold takový záběr. To, co začne jako obyčejná vyvražďovačka se nakonec promění v něco úplně jiného. Parta cizinců na sebe narazí v motelu v Nevadě uprostřed bouřky. Postupně začnou jeden po druhém umírat a začne vzájemné obviňování. Kdo je vrah? Konec jen dost zajímavý. Atmosféra je vážně super a hrají tam celkem známé osobnosti. "Ona je šlapka?" ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Skupinka lidí se ne náhodou octne v opuštěném motelu, aby byla následně nepříliš originálně vyvražďována. Jenže pak nastane „keysersoze time“ neboli odhalování pointy. Identita sem, identita tam, logika bůhvíkde. Dvojí hru s časovými i duševními rovinami bych ještě byl ochoten filmu odpustit, pokud by při všem tom zmateném vysvětlování nebylo pozapomenuto na inteligenci divákovu, která mu umožňuje dát si dohromady pět a pět a tudíž odhalit neprozíravost scénáristovu. Identita je hloupé béčko, jehož béčkovitost jenom umocňují herci, které nelze jedním slovem charakterizovat jinak než jako nevýrazné. 40% Zajímavé komentáře: Tosim, Honza dAve, Zombo, Raaavenek ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi, velmi příjemně překvapen. Po skvělém úvodu, kdy se jednotlivé postavy "náhodně" dostanou do malého motelu přichází hustá atmosféra vyvražďovačky s překvapivým rozuzlením. Narozdíl od filmů s pointou, bez které by daný film nebyl tím čím je, je "Identita" dobře představitelná i bez pointy :) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)
  • Celá jména postav z hotelu zní: Edward "Ed" Dakota, Samuel Rhodes, Paris Nevada, George York, Alice York, Timmy York, Larry Washington, Caroline Suzanne, Virginia "Ginny" Isiana, Lou Isiana a Robert Maine. (HappySmile)
  • Ginny (Clea DuVall) řekne: "Pamatujete si ten film, kde přijde 10 cizinců na ostrov a postupně začnou jeden po druhém umírat a nakonec zjistí, že si nejsou úplně cizí, protože mezi nimi existuje nějaké spojení?" Ginny má na mysli film And Then There Were None (1945). (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama