Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Možná to mohlo celé být jen o hledání narychlo odstěhovaného vnuka, taková pomalá road movie se stárnoucími manžely, kteří se ještě zcela nevyrovnali s tragickou ztrátou. Protože když posléze eskalovala konfrontace s "jeho" novou pochybnou rodinou, vstupní napětí (scéna u večeře) se rozmělnilo a závěrečné zúčtování haprovalo nejen morálně. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně velká tvrďárna, což jsem původně ani nečekal. Plyne to celkem pomalu, ale nikoliv nudně, chemie mezi K. Costnerem a D. Lane je naprosto excelentní, tam to funguje výborně. Pak přijde na řadu podivná (nevlastní) rodinka, kde hraje prim jejich mamá. Ačkoliv neznáme motivy jejich naprosto dementního chování, budou vás srát od první scény a jen tak nepřestanou. Je to temný, úzkostlivý, smutný a diváka to svírá až do vygradovanýho závěru, kterej vlastně je i není happyendem. Ano, paralela s "eastwoodavkama" se celkem nabízí a zdejší komentáře, který k tomu směřujou, chápu. Neumím ani říct, jestli bych to chtěl vidět ještě jednou, protože je to hrozně nepříjemný, nicméně neznámej T. Bezucha má našlápnuto správným směrem! ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář patří do kategorie prostinkých, režie je celkem slušná, především v začátku se mi líbily všechny šikovně vystavěné zkratky. Costner sice stárne, ale nic mu to neubírá na charismatu. Což je popravdě asi tím největším tahákem tohoto snímku. Ovšem pouze do doby, než se seznámíme s novou rodinkou bývalé snachy ústřední dvojice. Z těch by měl radost i Tarantino. Určitě bych se lépe bavila, kdyby se film déle odehrával v Dakotě a méně se věnoval nezábavnému zbytku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dej tohoto rodinneho dramatu je zasazeny do zacatku 60. let. Ma tichy primocary pribeh podporeny slusnym obsazenim. Costner hraje obnoseneho kovboje vyborne, ale oproti obema dracicim je trochu ve stinu. Postavy pribuzenstva jsou opravdu odpudive. Napeti je dumyslne stuonovane a skonceni mi pusobive dvojvlny zaveru zustali dlouho v hlave. Film si sve publikum urcite najde. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Achjo, tohle mohl být tak dobrý film! Bohužel, ve finále jsme dostali rozvláčnou podívanou, jejíž scénář v mnoha ohledech pouze klouže po povrchu příběhu, než aby šel nějak více do hloubky a dokonale nám obnažil celou jeho podstatu. Nastalou situaci nezachrání ani výtečné herecké duo v podání snaživé Diane Lane a standardního Kevina Costnera. Let Him Go je tedy k velké škodě další průměrný snímek, na který se za pár měsíců zcela zapomene. Je to ale veliká škoda, jelikož závěrečný akt snímku vypadá přesně tak, jak by v mých představách měl vypadat celý film. Tak snad příště! „Sometimes that's all list is, Margaret. The list of what we've lost.“ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama