Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nejak takto by asi vyzeral Matrix, keby ho režíroval nejaký packal a Nea by hral Will Smith ako svojho typického hláškujúceho frajera. Fuqua je nevyzpytatelný režisér, ktorý točí filmy premenlivej kvality a neustále mení svoj štýl. Tentoraz mu ale tento mix Highlandera, Matrixu a nadnesenej akcie z Fast and Furious vôbec nevyšiel. Dej je totálne priamočiary. Behom pár sekúnd nám vysvetlia, kto je dobrý, kto zlý a že všetci idú po hlavnom hrdinovi, lebo ako jediný pozná polohu supermegabazmeku s ktorým môžu tí zlí zničiť svet. Len chvíľu potrvá, kým si jej polohu vybaví. S budovaním postáv sa tu vôbec neserú. Jedna akčná scéna strieda druhú, ale prevedenie nie je rýchle a zbesilé, ale pomalé a nudné a je jedno, či sa jedná o reálne efekty alebo mizerné CGI. Už podľa traileru to vyzeralo na prinajlepšom jednohubku u ktorej keď vypnete mozog, tak sa zabavíte, ale výsledok je po každej stránke nezvládnutý. Niečo ako Dieselov Bloodshot.2/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodný a poměrně zábavný přitroublý akčňák, do kterého, na rozdíl od trapných netflusovských syflů typu Stará garda, ostřílený Fuka zkušeně fuknul šarm, solidní exekuci i naprosto démonického Číjejetel Unprofora v roli BLM Kurgana, přičemž téměř vynechal jakýkoliv neomarxistický výplach. A to je oproti soudruhům z Netflusu asi tak velký rozdíl, jako byste vyprstili voňavou a flexibilní dvacítku místo plesnivého čísburgru. Mít to i nějaké ty veselé středověké historky z reinkarnování, fuqnul bych sem bez mrknutí Bhagavadgíty rudou hvězdu navíc. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rutinér Antoine Fuqua se opět spojil s Markem Wahlbergem aby natočili jeden z nejhorších filmů, co jsem za poslední dobu viděl, přestože se viditelně snažili o velký trhák. Infinite je nesmyslná a nudná blbost, která se pokouší být novým Matrixem s vizuálem jak od Nolana. Celé to je prázdné, nudné a ještě se to tváří vážněji než festivalové arty. Akce nulová a když už tak mizerná a všichni herci líní a znudění. 30% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Hudba dobrý, režie dobrý, casting super, nápad taky dobrej. Ale proboha ten scénář, to bylo peklo. Ten vloženej patos byl naprosto nevhodnej. Když by se všichni drželi solidního akčního béčka, pálil bych sklidem 5*... takhle slabé 4. a to jen proto, že si myslím, že stávajících 49% je podhodnocených. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg má zkušenosti s několikanásobnou reinkarnací. Řadí se do tajné skupiny nesoucí název Nekoneční, lidé se schopností pamatovat si své minulé životy. Když mu jeho současný život zkříží maniakální padouch (Chiwetel Ejiofor) s ambicí vyhladit z povrchu zemského vše živé za pomoci drobného předmětu vejcovitého tvaru, je potřeba začít jednat. Je zjevné, že literární námět se rozhodně neomezil jen na akčnost a dynamiku, jakou tento film zhusta prezentuje. Jenže Antoine Fuqua zrovna nepatří k sortě režisérů, co by koketovala s hlubokomyslnými filosofickými úvahami, v tomto případě na téma nesmrtelnosti. A tak nám namísto toho předvádí svoji tvůrčí zručnost. A to v každé akční scéně, kterou do svého filmu implementoval. Scénář Iana Shorra zrovna nepobral schopnost být prudce kreativní, takže bylo na režisérovi a hercích čnět nad nedostatky scénáře a nějakým způsobem vynikat. Ačkoliv film nebyl určen pro kina, je natočen atraktivní formou. Televizní režie je naštěstí předem eliminována až zadupána, kdy sice je více než možné, že divák sice nepobere každou scenáristickou nuanci filmu, zajímavé nápady střídají dost často i nezajímavé hovadiny, rozhodně se ale bude tetelit nad kvalitou akčních scén. Rozpočet tedy určitě nebyl na nule a hlavní hvězdy neschlamstly jeho většinovou část. Zbylo dostatek na speciální efekty, efektní přestřelky, honičky a výbuchy i divotvorné eskapády. Zvláště ta vzdušná se skokem uhánějícího motocyklu na křídlo letícího letadla je přímo vrcholná. A aby ti chlapáci nebyli ve filmu bez vagín, dostali k neaktivním penisům krasavice. Sophie Cookson stojí na straně kladného hrdiny, Wallis Day je spřízněná se zloduchem. Neotřelý námět rozprostřel poněkud náročnější téma, co nebylo příliš využito, a víceméně se smrskl do podoby třeskuté akční zábavy. Na filosofickou notu, která z filmu probleskuje, se hraje jen minimálně. Není to natahované, má to řadu dost dobře vypadajících akčních sekvencí a Mark Wahlberg si zkušeně poradil v každém akčním okamžiku. 7/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je založený na knihe „The Reincarnationist Papers“ od D. Erica Maikranza. (Arsenal83)
  • V úvodnej sekvencii v Mexico City sú autá, ktoré sa objavia počas naháňačky, staršie ako 30 rokov, ktoré sa podľa mexického zákona nesmú pohybovať po uliciach Mexico City. Policajné autá sú tiež zastarané, rovnako ako farby laku a policajné nápisy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Cardiffe (Wales, Veľká Británia), ale aj v bývalom Rothschildovom zámku, Mentmore Towers v Buckinghamshire, v Londýne, Mexico City, Guanajuate, Nepále, New Yorku, Škótsku, Kambodži a Alpách. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama