Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový thriller ze současnosti od režiséra Sametových vrahů je příběhem policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy, pro kterého není idea právního státu jen frází. Dvoudílný televizní film, který byl inspirován románem Václava Lásky, vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha občanům neznámé. Míra drzosti jejich aktérů je úměrná výši zisku, ve filmu stejně jako ve skutečnosti. Odvážný policista a sebevědomá novinářka mají v rukou silné karty v podobě velmi podezřelé smlouvy a několika fotografií nezvyklé sestavy hráčů golfu kdesi v Jižní Africe. Proti nim ale stojí falešní hráči, rozhodnutí udělat cokoliv pro miliardovou výhru. Sledování a odposlechy jsou jen střípkem v mozaice jejich hráčské strategie. Je to jako v životě, kde není jisté, kdo koho sleduje a proč. Režisér J. Svoboda obsadil do hlavní role svého filmu R. Krajča, který se před časem vzdal filmového herectví a několik let nabídky na role ve filmu nepřijímal. Jeho partnerku v boji s korupcí hraje A. Fixová a v dalších, neméně výrazných a významných rolích se můžeme těšit kupříkladu na O. Vetchého, M. Donutila, T. Töpfera a řadu dalších hereckých osobností. Hlavním kameramanem filmu je V. Smutný. (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

macco33 

všechny recenze uživatele

Naprostá trapárna. " Nasedl do sportovního automobilu a najel do betonové zdi ..." (Donutil). Zoufalý Krajčo, komický Jastraban, neherec Finger, ujetý šulin Písařovic... "Co se děje za jevištěm, by se vas netýkalo". Plné hloupých frází, přiblblých póz... Řeči o aféře Watergate a další zhovadilosti. To se teda ten zombie Svoboda vycajchnoval... Jste hajzlové, kteří se před ničím nezastaví... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se dělá česká politika. Konspirace nebo mrazivá skutečnost? Aneb uvedení české politiky na pravou míru. Může bejt ještě něco přesvědčivějšího? Hlavně proto, že na armádních zakázkách se dá určitě dobře vydělat. Nemám pochyb, že jistá řada politiků, ať už zprava, zleva, či středu, pracují po nocích jen proto, aby si mohli, namáznout kapsu. Už se pomalu bojím říci názor, abych nebyl označen za nepřítele jakési korektnosti. Tohle mi jen tak blesklo hlavou. Každopádně jsem jedině rád, že to konečně někdo zfilmoval. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mafiánská témata dorazila ze slunné Itálie do Čech. 1) Vše to může a nemusí být pravda. Úvaha o tom, že za vším je systém a ne muži v černém, zní zajímavě a, bohužel, i velmi věrohodně._____ 2) 43letému Richardu Krajčovi (policista Krása) to moc sluší i v pokročilejším věku._____ 3) Snímek vychází vstříc mínění velké části naší populaci o tom, že všichni kradou a kdo nekrade, tak se na to chystá. Těžko říci, jak moc je to pravda._____ 4) Navzdory tématu a oblíbeným hercům je celkový dojem poněkud rozpačitý. Není to zlé, ale druhý den už nevím, co jsem sledoval._____ 5) Za smutnou zmínku stojí i žlučovitá nenávist, kterou stříkají někteří odpadoví a jednohvězdičkoví komentátoři ať na režiséra Svobodu, herce Krajča, autora knižní předlohy Lásku či poradce režiséra Šlachtu. Hodnotit film podle sympatií či nesympatií k jeho protagonistům je opravdu ukázkou vysoké kulturní úrovně. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč takové filmy sleduji. Je mi z nich smutno, protože zdejší fiktivní příběh je realitou nejen dnešních dnů, ale posledních 25 let. Sice Krajčo si ve své roli až moc rukou prohrabuje vlasy, ale možná to tak měl ve scénáři. Hlavní hrdina má nějaké své chyby a je celkem urputný, ale nakonec by polevil jenže... Hláška o tom, že investigativní novináři odhalí jen málo milionové podvody, které jim "systém" dovolí bude nejspíš pravdivá, ale s tím "systémem" nemůžu souhlasit, neboť jej tvoří lidé. Kdo má rád takový druh filmů, tak musí být spokojen - když se na vás zaměří jste neustále pod dohledem a nepomůže vám vůbec nic: buď budeš poslouchat nebo zemřeš, jiná možnost není. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jsem zmatená,nějak  v tom postrádám "umělce" kteří se angažují na všelijakých demonstracích.Nechápu rozdělení do dvou částí.Dosti času zabraly úvodní a závěrečné titulky. A ke scénáři: poměrně opatrný.Ale nedivme se .Pokud jde o politiku ,např kauzy Babiš, je jasno za pár dnů ,jak jde o šílené prachy : např alá Union banka ,není hotovo ani za desetiletí..tenhle nový systém stojí na desítkách zmizelých ,stovkách mrtvých desetitisících okradených v exekucích atd atd...Kdyby se mělo točit případ od případu, byla by to turecká telenovela. Jinak dobrá, ale až příliš dramatická hudba ,ale líbila se mi. Režisér měl trochu víc tlačit na herce,kteří byli ve vedlejších rolích.Chovali se jako kovbojové někde v prérijním městečku. Jsme machové.kdo je víc. Celkově hodnotím jako lépe zdařilé.Volba  hlavního hrdiny Krajča byla dobrá.On je jako chameleon..Roli si střihl s lehkostí vlastní sám sobě. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • „Tomáš Krása je vystudovaný právník, který ale nechce stát na této straně zákona, nechce vytahovat lidi ven z vězení, ale naopak by je tam raději zavíral. Proto jde k zvláštnímu útvaru u policie a snaží se odhalovat korupci někdy i trochu na vlastní pěst. Je to takový samorost a nemyslím si, že se to všem líbí. Sám nevím, jestli bych měl na takovou práci žaludek a taky odvahu, zvlášť když víte, že vám může jít o život,“ uvedl jeho představitel Richard Krajčo. (SONY_)
  • Jako inspirace k thrillerové minisérii Vysoká hra posloužily zkušenosti reálného policisty Václava Lásky, který byl součástí elitního vyšetřovacího útvaru a na základě své praxe napsal román. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama