Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Zaprodal bych nejen svou duši, ale cokoliv a kohokoliv, kdyby mě sváděl ďábel v tak neuvěřitelně sladkém balení, jakým je (hlavně v některých scénách, jako v té ve škole) nadpozemsky svůdná, božská Elizabeth Hurleyové... Ach jo.... Jinak film spíš průměrný až lehce podprůměrný, ale z Elizabeth, která si svou roli viditělně užívá se prostě nedají spustit oči... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Smlouva s ďáblem určitě není nejgeniálnější komedie, jaká kdy byla natočena, ale má několik tučných plusů, kvůli kterým si moje čtyři pecky zaslouží. Prvním a nejtučnějším plusem je, alespoň pro mě, Elizabeth Hurley. S tou si Pánbů vážně vyhrál, podle mě si na ni vzal nejmíň týdenní dovolenou. Škoda že hereckého talentu jí nepřisypal aspoň o hrstičku víc, ale čert to vem. Dalším plusem je Brendan Fraser, u kterého už Nejvyšší talentem rozhodně nešetřil, jeho metamorfózy se blíží dokonalosti a jsou bez debat humoristickým motorem téhle sympatické komedie. Vynikající Frances O'Connor a některá opravdu skvěle vymyšlená a napsaná přání výsledný dojem jen podtrhují. Škoda jen disneyovského konce a lacinějších triků. 75%. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Rozhovor s velkým-malým basketbalistou: "Jdeš do toho na 110 procent. Chceš hrát dobře, hraješ dobře, seš rád, žes hrál dobře" Fakt super, je vidět, že přestávkové rozhovory mají všude na světě zhruba stejnou úroveň.... .... .... .... ..... ........ .... .... .... ..... .......... .... .... .... ..... ..... Film není žádné veledílo, ale Fraser mně v tomhle ve všech podobách, ďáblem mu přidělených, bavil. A vtipnost některých scén je naprosto pekelná...... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo přinejmenším zajímavé. Brendar Fraser dokazuje, že má komediální talent a tahle role mu opravdu sedla. A samozřejmě jako chlap, který se rád podívá na hezkou ženu, se nemohu nezmínit o uchvacující Elizabeth Hurley, která by k podpisu smlouvy zlákala i mě. Ve všech scénách byla naprosto uchvacující a už jen kvůli ní stálo za to se na ten film podívat. Jednoznačně zde zastiňuje všechny a vše, a to jsem tuto herečku dosud neznal. Asi to budu muset dohnat. Ale zpátky k filmu. Byly zde velmi vtipné momenty, zasmál jsem se mnohokrát a film mě pobavil. A to dokonce nadprůměrně pobavil. Tahle komedie je prostě skvělá, a já dávám čtyři hvězdičky. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem velkou chybu a přečetl si Oskarův komentář, teď abych zvládnul nemožné - napsat to, co už bylo napsáno, ale aby to i tak stálo za to. Ramise mám celkem nakoukaného, k tomuto snímku jsem se dostal náhodou. Opravdu jen hodně lehce nadprůměrný film zachraňuje docela pěkná Elizabeth Hurley (která ale překrývá Fraserovu vysněnou šedou myšku v kanclu) a rychlá změna scenérie (zejména Kolumbie stála za to, a taky basketbal) Ale ani to nestačí na 4 hvězdičky, kdy se divák diví, proč se Fraser poučuje pouze z té poslední chyby a reaguje jen na ni místo toho, aby se snažil vidět "the big picture". Nebo proč si radši nepřeje rande s tou ďáblicí. V závěru mě pak vytočilo, že on poslední co řekl bylo, že aby Allison byla šťastná a předtím, že se svého přání vzdává, že si nic nepřeje (což by byl dobrý gambit, pokud by doba pro přání byla neomezená). Tak co to teda bylo? Napadá mě jen jedna odpověď - Deus Ex Machina. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde citlivý a něžný Elliot zpívá píseň o delfínech, je to ve skutečnosti režisér Harold Ramis, koho slyšíme hrát na kytaru. (Bakllazaan)
  • Ve filmu má Elizabeth Hurley nad zadečkem vytetováno "666". (DruidKarel)
  • Elizabeth Hurley si v tomto filmu oblékne celkem 19 různých šatů. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama