Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

italka63 

všechny recenze uživatele

Ač dlouhý film, pomalý vyprávěním, vryl se mi neobyčejně do paměti. Ten úplně obyčejný, málomluvný, slušný, ba až skoro vidlák, týpek z obyčejného domku v Americe, přiletí do Marseille, aby bránil svoji dceru ve výkonu trestu. Asi deset minut před koncem mě pojalo prozření, kterému jsem se bránila. Takže, milý Matte, byl jsi skvělý. Co ran ti život dal a tys je přelezl a na konci zůstala rodičovská láska, zabalená šálem smutku a poznání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hutné komorní drama s plíživou atmosférou, které místo uspěchaného děje sází na pomalé budování atmosféry ve dvou příběhových obloucích. Tak asi nějak takto lze v několika slovech popsat snímek režiséra Toma McCarhyho Stillwater, který se vyjma těchto atributů může opřít i o spolehlivé herecké výkony (excelentní Matt Damon) či o neotřelý přístup k látce. Ve finále tedy dostaneme nekompromisně vyladěný snímek o síle lásky a morálních dilemat, který ve Vás svým pojetím bude rezonovat ještě hodně dlouho. Tohle se zkrátka vážně moc povedlo. Skvělá práce! „Life is brutal.” ()

Reklama

upson 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu delší dobu, co by ve mě film po jeho shlédnutí zanechal hloubavé myšlenky a hořko-sladkou pachuť. Film svým rukopisem odkazuje na cosi z tvorby Clinta Eastwooda. Největším mistrovským kouskem celého filmu je však MATT DAMON!! Snímek na svých prsou táhne jednoznačně ON! Což je o to zvláštnější, protože jeho postava na první pohled nemá co nabídnout, je totiž ztělesněním naprosto jednoduchého a obyčejného člověka. Jeho projev je však tak minimalistický a civilní, až je nesmírně uvěřitelný. Pro Damona by mohl být rok 2021 velmi úspěšný, neboť do kin poputuje i jeho tvůrčí kousek The Last Duel, na kterém se scénáristicky podílel s kolegou Affleckem. V takovýchto případech dostávají herecké ikony nominaci na Oscara celkem běžně. Mattovi bych toho zlatého plešouna za herecký výkon opravdu přál! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, to se nepovedlooo. Matův betonový ksicht byl až nesnesitelný a příběh byl stavěný tak, že by se jeden z něj dokázal i posrat. Nevím o co tady vůbec šlo ( i když je zřejmá afirmace skutečného případu z Itálie), bylo to tak divně blbé a rozplizlé do debilního konce, že to bylo pro mě skoro nedokoukatelné. Nicméně jsem vydržela ( zuby nehty) a bylo to hodně frustrující. Jooo, kde jsou ty časy Willa Huntinga, Jasona Bourna, Marťana a dalších ...Za mě 40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle bezelstnej, rovnej, ale zároveň i jednoduchej dělňas z Oklahomy, je jedna z nejlepších filmovejch postav, kterou jsem v poslední době ve filmu viděl. No, jestli ono to nebude taky tím, že furt čumím jenom na mozkovýplachový béčka, že jo. Každopádně ale jak Dejmona příliš nemusím, tak tahle role se mu fakt povedla. A zdatně mu sekunduje jeho oplácaná lesbická dcera a hlavně jedno roztomiloušký arabský škvrně. Teda vlastně francouzský skvrně, pardon, abych nevypadal jako rasista, protože ve filmu mě několikrát poučili, že rasismus je fuj, teda myšleno jako rasismus bílejch domorodců proti barevnejm přistěhovalcům, teda aspoň to říkala ta Dejmonova francouzská bič s hubenou prdelí. A taky jsem se po roce rád podíval do Marseille. I když loni jsem popravdě viděl úplně jinou Marseille, než tu ve filmu, respektive jiný čtvrti v Marseille. Ještě relativně nedávno (v minulým století) bych si nikdy nepomyslel, že jednou budu moc rád, že nežiju ani v nějakým bigotním prdelákově jako je Oklahoma, ani v multikulturní Francii, ale v tý naší poklidný monokulturní Čechárně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama