Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústřední postavou romantické komedie Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Ztrácí angažmá v divadle, kde stejně hrála jen nevýznamné role. Po kariérním neúspěchu přichází i osobní – manžel jí začne podvádět a ani se to nijak moc nesnaží skrývat. S porážkou od života se ale Stela nemíní smířit a rozhodně se nevzdá bez boje. Zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí. Zahájí tedy velkolepý konkurz na novou lásku. Začne se seznamovat, ale co schůzka, to výstřední a nepoužitelný nápadník a každé rande končí fiaskem. Najde nakonec Stela toho pravého? Nebo všichni pořádní muži už vymřeli? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Louie odpad!

všechny recenze uživatele

Předpokládal sem, že i přes několik let trvající problémy jsou absolventi FAMU trochu jinde, umí pracovat s textem, umí vést herce a pracovat s jednotlivými částmi filmu tak, aby ve výsledku něco sdělili, nebo alespoň pobavili diváka. Ale asi to ještě chvilku potrvá. A Bontonfilm asi prochází taky nějakou vnitřní krizí... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát v průběhu filmu mě napadla hříšná myšlenka, že postava Stely nemá úspěch u castingu, protože nemá moc co nabídnout. Nemyslím to zle, ale když se podívám do filmografie její představitelky, tak moje domněnka se potvrdila. Ani celý film nemá příliš co nabídnout a scénky mi připadaly více trapné, než vtipné. Navíc závěr byl zcela neoriginální a PP strašidelný. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Z posledních českých komedií jedna z nejslabších. Slušné obsazení ale ze strany režisérky velmi slabé využití nesporných hereckých kvalit hlavních hrdinů. Stejně tak slabý až bezduchý scénář. Samotní herci, byť sebelepší, dobrý film neudělají.  Romantika scvrklá na zbytečně dlouhé scény hlavní hrdinky ležící v květinách, komedii bych hledal hodně dlouho, žádný spád, takové vcelku odfláknuté.  Jedna * je až moc. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Prima oddychovka, bavila jsem se. Celý film provázela moc příjemná hudba. Svěží, neotřelý film, celkem příjemné, neokoukané tváře. Hlavní představitelka moc hezká, milá a šikovná. Já jsem si to užila. 👍🥰 Eva Toulová mě baví, jen tak dál! ❤️👍 Nenechte se odradit hulváty, hrubiány, sexisty a šovinisty. 😉😎 Odpad může dát pouze ten, kdo absolutně nerozumí ženám a ženskému principu, případně v sobě potlačuje ženskou stránku osobnosti. U režisérky oceňuji především lidský rozměr a solidní vyzrálost filmového rukopisu. 👍 PS Až na fakt, že  pán neměl jen "pár kilo navíc". To je dost nebezpečné, nevhodné a nemístné tvrzení v době rapidně narůstající extrémní obezity! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků, který stále každoročně přibývá, o současném českém člověku, většinou to bývá muž a tentokrát žena, který se dostává ve středním věku do krize. Manželství nevyšlo podle představ, kariéra také ne. Žena tak přestává uvažovat rozumně a manžela, který jí podvádí a zjevně o ni nestojí, hodlá naštvat sama nevěrou. Proč si myslí, že by ho to ještě mohlo naštvat, to je otázkou. Je více než jasné, že jen ztrácí energii. A pak tu máme klasickou, asi nikdy neohranou anabázi s různými typy rande. To se v různých obměnách opakuje v každém filmu, takže nevidíme nic nového. Typ muže zoufalce, zajíčka, bonvivána atd. Ve filmech o krizí postižených mužích jsou to zase různé rádoby zábavné ženy. A máme tu další klišé. Buď zralou ženu na castingu předběhnou mladé a krásné anebo se jedna z nich musí svléknout, aby roli dostala. A tak je Stela čím dál zoufalejší a její zoufalost je tak silná, že je ochotná se i ponížit, aby ulovila chlapa. To jako vážně? Běžte až za hranici studu a soudnosti, abyste něco získali? To má být vzkaz ženám? Casting na lásku nevyznívá dobře, vzhledem k již zmíněným klišé, které měly být základem humoru, ani jako komedie ani jako romantika. S Janem Řezníčkem se totiž Stela dá také víceméně ze zoufalství a náhodou. A jejich romantické setkání na letišti a odhalení, že obdarovaná je ségra, to zase nepůsobí jako doják s dobrým koncem u kterého si ženy pobrečí. Režisérka má za sebou kupříkladu Jak se moří revizoři a to jsem viděl a je to popravdě hrozný film. A ve srovnání s tímto to lepší není. Celý film působí spíše jako část televizního seriálu. A myslím si, že právě režisérské vedení může za spíše průměrné herecké výkony. Scénář nebyl nic moc, jednotlivé dialogy snad psal někdo, kdo mezi lidi nevyšel už mnoho let. Snad jen česká hudba potěší. Vnucování značky Bandi snad asi nestojí za řeč, viděl jsem mnoho reklam ve filmu, ale dalo se to dělat citlivě a ne že matka syna opakuje pětkrát, že oblek od Bandi byl drahý a dostal ho k maturitě. Ano, ten oblek od Bandi. Tak já mu to Bandi schovám. Celkově je těžké říct, co myslela režisérka tím, že se "v tom mohou ženy poznat". Nevím v čem. Že by byly stejně zoufalé? Mají snad odhodit zábrany? Není přeci jen lepší být sám než hledat za každou cenu a ztratit přitom úctu k sám sobě? Hlavní hrdinka si to dlouho nemyslí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • „Film je v komickém pojetí o tom, jak komplikované je v dnešní době najít normálního chlapa, a co vše musí herečka a žena v jednom absolvovat, aby se o to alespoň pokusila. Příběh je blízký hlavně ženskému publiku a možná se v tom mnohé dámy poznají,“ říká režisérka Eva Toulová. (SONY_)
  • „Dlouho jsme sbírali nápady z vlastních zkušeností. Kamarádi nám nahrávali do komentáře svoje vtipné nepovedené rande. Některé reálné historky byly tak šílené, že by jim divák neuvěřil, byť se váženě staly. Poté, co jsme měli sesbíráno dostatek materiálu, jsem se dala do psaní scénáře,“ uvedla režisérka Eva Toulová. (SONY_)
  • Hneď v úvodnej scéne si môžete v odraze Steliných okuliarov všimnúť štáb. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama