Reklama

Reklama

Keď Jake Barnes (Alain Moussi), oslavovaný vojnový hrdina a majster bojového umenia jiu-jitsu, podľahne nezdolnému stvoreniu Braxovi, budúcnosť ľudstva visí na vlásku. Zranený a trpiaci silnou amnéziou je Jake zajatý armádou, ktorá nemá potrebné vybavenie na boj proti nemilosrdnému votrelcovi z vesmíru. Jakea zachráni Wylie (Nicolas Cage) a starodávny rád bojovníkov jiu-jitsu, ktorí mu musia pomôcť rozpamätať sa a nabrať silu, aby spoločne dokázali Braxa poraziť v epickej bitke, ktorá určí ďalší osud ľudstva. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na tom celém je zjištění, že jediná dobrá věc je tady Nicky Cage, který si již 10 roků jede tu svou vlastní guilty-pleasure kategorii a on jediný sem přinesl jakýsí nadhled a jeden jediný vtipný moment za celý film (papírová čepička). Jinak je to úmorný, monotónní s naprosto mimózní hudbou (přitom sem by krásně zapadly ty techno vypalovačky z prvního Mortal Kombatu). A vedle toho naprosto necharismatického jelimana s obličejovou obrnou v hlavní roli (Alain Moussi) by i Jaroslav Sypal vypadal jako shakespearovský herec. Ale stejně vám řeknu, pro Nicolase to musí být práce snů. Podívá se na Kypr (nebo Rumunsko, Bulharsko atd.), moc se u toho nenadře, pokecá s kolegy a nažere se při cateringu. A z toho mála, co dostane, zčásti uhradí svoje dluhy. Nicky, já ti rozumím :o) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

WTF? Toto bol teda iný megaprúser. Keď si odmyslím Nicolasa Cage-a, tak bombardéri ako Alain Moussi, Tony Jaa, Frank Grillo a spolu s nimi Marrese Crump, Juju Chan, Rick Yune, tak s takýmto obsadením urobiť takúto zhovadilosť? WTF? Prestrihy ako z komixu? WTF? Dej vycucaný z prsta a scenár o dĺžke jednej stredne rozvinutej vety? WTF? Čakal som všeličo a popravde som čakal, že to bude slabučičké béčko, ale toto bol absolútny výsmech všetkému, čo len casting stelesňuje a čoho je schopný. To je ako keby sa natáčala nová časť Fast and Furious a najlepšie, najdrahšie a najvýkonnejšie autá, ktoré by sa pre film zohnali, by sa dali do scény s výkladom predajne športiakov. WTF? Neodporúčam. To Tripple Threat, ktorý som kritizoval za trestuhodné nevyužitie možností hlavných postáv, je oproti tomuto neskutočná bomba. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednou za šest let proletí kolem Země kometa a vyleze z ní multidimenzionální ufoun s flaškou od okurek na krku, se kterým se musí poprat parta bojovníků vycvičená kdesi v Barmě. A ano, je to přesně tak blbý, jak to vypadá. Mlátičky a šavlovačky, na kterých to dle očekávání stojí, nejsou kdovíjaké, ale pokud to omezím na rvačky se samotným emzákem, dalo se to snést. Herecky se jedná o toporný standard, ale Cage mi tu přišel překvapivě zábavný. Grillo a Jaa, kteří jsou asi největšími taháky, jsou tu spíš do počtu. Jisté kouzlo stupidity film nepostrádal, takže jsem vydržel, byť s většími i menšími problémy, až do konce. 35% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pět filmů v jednom, které se ani nesnaží jakýmkoliv způsobem byť jen trochu držet pohromadě. Nesourodá směs inspirací, vykrádaček a napodobování, které ve svém jádru i v porovnání s jinými trestuhodnými béčky zaostává. Herecky šílené (absolutně nechápu proč takoví jako Frank Grillo nebo Tony Jaa se tomuhle upsali), příběhově otřesné a triky jak z průměrného amatérského filmu. Alespoň vzdáleně zajímavou akci zrazuje její strojovitost (a s ní i spojená nepříliš velká uvěřitelnost probíhajících soubojů) a místy obstojná, místy naprosto šílená kamera. Na jednu hvězdu to asi nějakým způsobem je ale tohle je šílenost, kterou nemá smysl ztrácet čas. Na Jiu Jitsu je toho zkrátka špatně příliš mnoho a pouhý fakt, že film nevypadá úplně lacině tady nehraje moc roli. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

C-čkový film so všetkým, čo k tomu patrí. Režisér D. Logothetis sa zbytočne snaží spraviť zo scenáru „misteriózny fantazy“ film s nečakanými odbočkami, problém je v tom, že samotná koncepcia je veľmi deravá. Jedna malá hviezda za bojové scény, ktoré aspoň trochu držia film nad vodou. Škoda, že Tony Jaa sa objavuje v takomto filme (rozhodne stále má na viac). Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první hollywoodskou tvorbu, která se natáčela na Kypru. (SONY_)

Reklama

Reklama