Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Recenze (48)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti bizarní téma s některými skutečně morbidními detaily. Překvapivě napínavé, ale trochu odbyté zejména v mnohdy naivním způsobu, jakým se naháněná kořist snaží bránit svému šílenému lovci. Džungle na ostrově byla ale postavená parádně - prolákliny, skály, divoký porost - pořád jsem čekala, že se odněkud vynoří obrovská King Kongova tlapa a chmátne po Fay Wray. /17. 5. 15./ ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivní snímek, zohledňující rok vzniku. Dosti připomínající němé filmy, kde se herci vyjadřují především gestikulací těla a v té době tak "přehrávanou" mimikou. Právě ta strnulá, mnohdy přespříliš tragická mimika ve výrazu tváří působí nevěrohodně a dokonce až komicky. Přesto věřím, že v době svého vzniku tento téměř hororový snímek vyvolal v řadách diváků obrovské ohlasy a nadšení. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tady není třeba váhat. Naprostá akční pecka s dobovou hudbou, velice rozumnou (a zcela dostačující!) stopáží a vytříbeným scénářem. Konverzační komedii nejdříve vystřídá katastrofický námět a vzápětí přichází thriller/horror jak podle učebnice. Tohle je stará filmová škola, která věděla, že okecávání je na nic. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šílená ruská Siréna s loveckými sklony vs. Tomáš Berdych. A pozor, to první není Maria Šarapovová, ale aristokrat Zaroff v neodolatelně teatrálním podání Leslieho Bankse, jenž si neustále mne jizvu, koulí očima a střihá obočím. Po půlhodině plkání přichází tempo-akce ala Hard Target (jen bílé holubice nahrazují krvežízniví psi) a zatímco vyhlášený hunter Robert Rainsford dojde poznání, jakpak se asi cítí lovená zvířata, hrabě, kterému festovně hrabe, na vlastní kůži zažije, že „game“ není v angličtině jen hra.. Není to něco, co bych cíleně vyhledával, ale musím uznat, že když je filmařská práce dělána s umem, láskou a nadšením, může se čas stát relativním.. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl k tomuhle filmu dost skeptický vzhledem k jeho stáří, ale tenhle film má tolik napětí, že i o několik desetiletí mladší snímky mu jen z dálky koukají na záda. Relativně krátká stopáž je tak akorát, aby se udržel spád filmu a veškeré napětí. Navíc tradičně výborný Leslie Banks jako podlý ruský aristokrat a jeho kozáčtí posluhovači. Film, který se neztratí ani v dnešní době všemožných počítačových efektů. Nedivím se, že v tomhle snímku našel inspiraci známý zabiják Zodiac. Jasných 5 hvězd. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Herec hrající Kozáka Ivana je Noble Johnson, afroameričan a kamarád z dětství Lona Chaneyho. Jedná se o nejstarší známý případ černého herce hrajícího bělocha. (liquido26)
  • Koncom 60-tých rokov vyčíňal na severe Kalifornie vrah, ktorý si hovoril Zodiac, pričom jeho identita je dodnes zahalená rúškom tajomstva. Polícii posielal šifrované listy, z ktorých sa podarilo rozšifrovať iba jeden. Uvádzal v ňom, že k jeho činom ho motivoval práve tento film. (Raccoon.city)
  • Kulisy pro scény v džungli byly rovněž využity pro filmování King Konga, který se natáčel ve stejnou dobu. (liquido26)

Reklama

Reklama