Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na G.I. Jane jsem koukal z doporučení. A to i přesto, že jsem si ten film neoblíbil už v době, kdy jsem jako malej capart chodil do půjčovny pro VHSky a byl tam pečenej, vařenej, prakticky každej den. Ono se mi častokrát stalo, že to, co se mi nelíbilo v mládí, se mi může líbit v dnešní době a tak jsem to zkusil. A výsledek je, že to nedopadlo o nic líp. Demi Moore mi v její roli vůbec nesedí. A to i přesto, že do ní dala viditelně naprosto všechno. Brutální záhul při tréninku nebo oholení hlavy...To všechno chtělo hromadu psychického úsilí, za které si Demi určitě zaslouží respekt. Dokonce i její vztah s Viggo Mortensenem byla docela chuťovka. Je vidět, že si to oba herci vysloveně užívali. Nicméně příběh, včetně akce, mě vůbec nebavil a na něm to taky celý ztroskotalo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší akční scény v novodobé historii áčkého vysokorozpočtového akčního filmu. Něco tak neuvěřitelně nevěrohodného a odfláklého jsem v moderní dekádě ještě neviděl. O to víc zamrzí, že je to zrovna od jednoho z nejlepších - Ridleyho Scotta. Mám na mysli samozřejmě tu jedinou opravdovou akční scénu s ostrou municí v závěru. Výcvik je zajímavý, cool a záživný, parťáci Moore jsou správná zvířata a Masterchief Viggo Mortensen je brutální tvrďák. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

V podstatě se od Demi Moore v posledních letech nedá asi nic víc čekat, než tyhlety rádobyáčkové slátaniny. Před filmem je vždycky plno vzruchu, člověk má dojem, že půjde o veledílo, které posbírá aspoň 5 Oscarů, a pak se nestačí divit, jak ho zase napálili. Ještě víc mě ale zaráží účast Ridleyho Scotta na téhlo stupiditě. On to přece nemá zapotřebí, tak proč ? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od té feministické propagandy, hromady klišé a patetických situací, nemůžu tvrdit, že by mě film před lety nějak pohoršoval nebo nudil. Demi se pro roli náležitě osvalila a Viggovi měl někdo oholit ten nechutný knírek:-). Jste něžná barbínka, nenávidíte vojáky, případně nesnesete, aby před vámi v autě (na kole, na bruslích apod.) jela ženská? Tak se tomuhle filmu vyhněte širokáááánskýýým obloukem ;-). Jestli se na to časem podívám podruhé, nevylučuji strhnutí prýmků, zatím dávám solidních 75%. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tohle hodnocení. Film je povedený. Sice na Ridleyho Scotta to není takové napětí, Ale určitě se to povedlo. Herecké obsazení mi zde sedí. Demi Moore se na roli tvrdé ženy hodí. Stejně tak jako Viggo Mortensen. Tento film mě nezklamal. I přes to, že to byla blbá americká propaganda. Naopak. Zapůsobil na mě velice pozitivně. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Na autenticitu filmu dohlížel Richard Marcinko, zakladatel SEAL Team 6. (Sealteam6)
  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama