Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"How do you do?" -"How do you do what?!" Jsem mírně, ovšem jen mírně na vážkách, jak tuhle Sněhurku ohodnotit. Na jednu stranu je to první film, který jsem kdy viděla v kině (a dokonce si tu návštěvu i pamatuji, usazení v sále, zhasínání světel a otevírání "the doors of perception"). Na druhou stranu film o spásné síle uklízení příliš nenaplňuje moje představy o poutavé pohádce. A to pořád mluvím z pozice toho dítěte v kině. Film jsem si tedy pustila znovu, abych se na něj podívala jako vzdělaný profesionál, nicméně jsem zjistila, že jsem pořád prosté dítě a kromě jednoho vtipu a několika mírně hororových momentů mě na tom nic nebaví. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Má cenu k této parádní Disneyovce cokoliv dodávat, vždyť už tu všichni ostatní řekli všechno za mě. Nebudu se dlouze rozepisovat. Sněhurka a sedm trpaslíků je nádherná pohádka, která ani po tolika letech neztrácí své nazaměnitelné kouzlo. Klidně ji můžete sledovat v pěti nebo devadesáti letech. Mě staré Disneyovky dokážou stále okouzlit a uchvátit. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Když se na to podívám dospěláckýma očima, tak je to hodně špatné, nebo spíš nezáživné. Zpívá se tu víc než je zdrávo, příběh by se dal odvyprávět za pět minut a tady to je natažený na více jak osmdesát minut a snaha o zavraždění dívky taky není úplně to co by patřilo do pohádky, i když mě to nepoznamenalo, snad... :D ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého se dojímal Hitler i Ejzenštejn, to je prostě odzbrojující záležitost! Přestože z dnešního pohledu lze vytknout leccos - např. absolutní nedotaženost postavy prince nebo přílišnou zkratkovitost děje - jakmile nastoupí do parády banda disneyovských zvířátek, pak je ubrání byť jedné hvězdy nemožné. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Klasika, která musela tehdy působit jako malý zázrak, skutečně smekám před tím, jak přirozené jsou pohyby všech postav, s tím museli mít tehdy spoustu práce. Bohužel příběh obsahuje všechno to, na co disneyovky o půl století později doplatily - morální ponaučení, legrační zvířátka a iritující písničky. Nicméně všem mladším osmi let nelze než doporučit. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (101)

  • V jedné ze scén Šmudla a Kejchal tančí se Sněhurkou, ale je možné zpozorovat, že Šmudla střídavě v jednom záběru tančí a ve druhém bubnuje. (chleba24)
  • Šmudla měl původně mluvit, ale nenašel se pro něj dabér s vhodným hlasem. (HellFire)
  • Když se trpaslíci rozhodli vstoupit do místnosti, kde Sněhurka spala, byla klika na dveřích vpravo, v dalším záběru se však náhle přemístila na druhou stranu. (chleba24)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama