Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (639)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná úsměvná komedie se spoustou známých scén např: Máte sklep? A můžu ho vidět? Mám hrozně ráda staré ještě vtipné komedie, které otvírají hned několik možností. Buď jde o humor jednoduchý, tedy nenásilný, který je určen jen k pobavení a nebo humor, který je plný narážek na tehdejší dobu. U českých filmů obzvláště je třeba dávat si pozor. Dost mě pobavil sám Smoljak svým hraním ve snímku a jeho podobou s Einsteinem. Tuto komedii v televizi klidně ráda uvidím znovu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některý filmy a obzvláště ty Smoljak+Svěrák (+Podskalský) se dají vidět furt a čím víckrát je vidíte, tím jsou lepší. Navíc s takovým hereckým ansámblem :) ~~~ "Vy si teď možná myslíte, že jsem byl nějaký proutník, ale to mělo všechno čistě umělecký a platonický ráz, pane Knotek. Anička... Ta měla na zadečku takovou velkou roztomilou pihu." ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Je znát, že se jedná o Smoljakův první celovečerní film. Scénář je geniální, ale bohužel tu je příliš hluchých míst a přetažených záběrů. Śkoda. Jinak pamětihodných hlášek bych se nedopočítal a většina postav je skutečně hodně originálních, např. "einstein" Smoljak ("Antiseptický klouzek"), Jechová Milady Ježkové ("A ta pračka je vaše?") nebo Mistr Karel Kalaš ("Panstvo, dal by si někdo šálek výtečné brazilské kávy?"). Samostatnou epizodou je pak skvostný Rudolf Hrušinský. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Komedie o největší stěhovací akci v dějinách se vydařila, i když duo Svěrák a Smoljak bezpochyby natočilo i lepší komedie. Sázka na osvědčené české komediální herce málokdy zklame, Ladislav Smoljak byl jako kutil amatér a rychlá spojka vynikající, Josef Abrhám jakožto hlavní hrdina skvělý jako vždy, a tak by se dalo pokračovat dál. Jen škoda, že film má pár slabých míst, kde trochu vázne děj i zábava, proto nemůžu jít na plných pět hvězd. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chladne vám dobrá brazilská káva.“ Ak vezmeme do úvahy všetky filmy, v ktorých sa angažovala brutálna dvojka Svěrák/Smoljak, nie je Guľový blesk tým najlepším. I tak je to pecka, ale jednak postáv je fakt priveľa, rôznych dejových odbočiek detto a nie úplne mi sedel vnútorný Abrhámov monológ, ktorý nejeden raz „nahlas“ hovoril to, čo bolo z tej-ktorej scény zrejmé. Napr. v Marečku, podejte mi pero! fungujú scény s dvoma desiatkami postáv v jednom zábere navzájom sa prekrikujúcich, komunikujúcich a dostávajúcich sa do vzájomnej interakcie, báječne a na jednotku s hviezdičkou. Tu to bolo zrežírované predsa len troška ťažkopádne a chaoticky. Tiež ma sklamalo, že film načne toľko tém, rodín a podzápletiek, že keď som si myslel, že sa to poriadne rozbehne... tak to skončilo. Mnohé postavy sa vytratia. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Roli pana Bílka (Karel Kalaš) mohl původně ztvárnit Jan Werich. Tvůrci pana Wericha oslovili, ale nabídku vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu nakonec odmítl. (Stocki)
  • „Máňa říkala, že to není směroplatný,“ říká Anežka Jechová (Milada Ježková). Jedná se o zkomolení slova „směrodatný“. Paní si nejspíše spojila slova „směrodatný“ a „platný“. (sator)
  • Dům na Masarykově nábřeží, v němž bydlí a z něhož se stěhuje operní pěvec mistr Bílek (Karel Kalaš), nechal vystavět Spolek českých pěvců Hlahol. Je to napsáno na mozaice a na pamětních deskách na průčelí, čímž vzniká zajímavá souvislost. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama