Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Druhý pokus dopadl mnohem lépe. Jiné rozpoložení, jiné filmy před a stihla jsem se naladit na podobnou vlnu. Bavila mě kamera i scénář, dokonalý sestřih a hlavně vykreslení těch různej týpků. Vlastně jsem se ani dívat nechtěla, jenom jsem nechala puštěnou televizi a chytlo mě to a nepustilo. Zajímavé je, že poprvé mě to nebavilo, dneska jsem to ocenila. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone natočil film, ktorý mi naozaj sadol. Páči sa mi na ňom všetko. Výborná réžia, kamera, strih, hudba, námet, scenár, herci... Týpek, pohybujúci sa na hrane zákona, Bobby Cooper, uviazne so svojim štýlovym Mustangom v zapadnutom, malom mestečku uprostred horúcej Arizonskej púšte. Smola sa mu lepí na päty. Jedna nepríjemnosť za druhou ho vtiahne do víru udalostí, ktoré by som si veru neprial zažiť. Hlavnú mužskú úlohu vynikajúco stvárnil Sean Penn, ale najviac ma odrovnala Jennifer Lopez. Postava krásnej intrigánky Grace je jej životnou úlohou. Oliver Stone z nej dostal maximum. ***** ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný černý thriller, ale žádné veledílo, když to srovnám třeba s podobnými černými filmy bratří Coenových. Slavný Oliver Stone dokonce obdržel za tento film v roce 1998 nominaci na anticenu Zlatá malina a to za nejhorší režii. I když ve filmu je plno situací, které by měly s divákem pořádně zamávat, působí toto dílo překvapivě emočně velmi chladně. A to vše přes skvělé herecké obsazení, kde se mi však daleko nejvíce líbil B.B.Thornton v menší roli neskutečně bezcharakterního automechanika. Sean Penn v hlavní roli smolaře má opravdu pech, obdivoval jsem ho, že opravdu vydržel přes řadu prekérních situací nevraždit skoro třičtvrtě délky filmu. Ke konci však jeho morálka povolí... Závěr je perfektní a stylový, holt smůla je smůla. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CYXGKg2BDPM&feature=related ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mam děsně rád a hned od úvodních titulků sem si ho zamiloval. Excelentní Sean Penn, úžasně krásná Jennifer Lopez, skvělej prasák NIck Nolte a božskej křupanskej opravář Billy Bob Thornton, herecký zastoupení tady prostě fakt nemá chybu a na to je nabalenej parádní a tak trochu tarantinovskej příběh, snad jen ten konec nemusel být tak moc překombinovanej, být to o 10 minut kratší, tak je to dokonalý. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)

Reklama

Reklama